In het nieuwste Zoeklicht

Het Zoeklicht nr. 5We hebben meer bidcoins nodig. Daar worden kerk en samenleving rijker van zegt Paul Prijt. Het gaat dan niet om het virtueel geven van geld en tijd, maar concreet, uit liefde voor onze Heer en de medemens.

Het geven van tijd en geld aan de kerk speelt in Amerika een heel andere rol dan in West-Europa. Kim ter Berghe legt dat uit, maar laat ook zien dat in beide werelddelen een geestelijke oorlog wordt gevoerd. Een oorlog die je niet wint met wereldse middelen.

Een van de plekken waar we die geestelijke oorlog gevoerd zien worden, is in de kerk. Zoveel mogelijk ongezien probeert iemand de kerk te sabotteren. Wie is de mol? Frits Boekhoff geeft enkele kenmerken, zodat we hem kunnen herkennen. Lees verder...

In dit nummer moeten we helaas ook melden dat Feike ter Velde stopt met het schrijven van de Tijdspiegel vanwege privéomstandigheden. We zijn hem zeer dankbaar voor de vele jaren dat hij zich voor Het Zoeklicht heeft ingezet. 

Verder in dit nummer onder andere: Theo Niemeijer over de verharding én versofting van de samenleving en daarop de vraag of u bereid bent om een Noach te zijn; Els ter Welle over eerbied voor een genadig God; en Jef De Vriese over gezag en leiderschap.

Geïnteresseerd? Neem dan snel een (proef)abonnement.

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 5.