In het nieuwste Zoeklicht

Het Zoeklicht nr. 9Dit najaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de kerkdeur spijkerde. Dit wordt gezien als het begin van de Reformatie. Er zal dit jaar veel teruggekeken worden. De stichtingen Heart Cry en Het Zoeklicht willen echter niet een herdenking, maar een herleving. Die is hard nodig. In dit Zoeklicht leest u waarom.

Dit najaar volgen er uit deze samenwerking nog de nodige activiteiten. Dit najaar staan er overigens ook weer 'gewone' Zoeklicht-bijeenkomsten in het land op het programma. In dit Zoeklicht leest u hoe u ons uit kunt nodigen (en waarom u dit zou willen doen). Natuurlijk staat de Zoeklicht-dag op 7 oktober al in uw agenda vermeld. 

Over hoe herleving van een kerk uitwerkt, geeft Kim ter Berghe een mooi voorbeeld. Ze geeft een mooi antwoord op de vraag: Wat heeft de kerk wel? Haar boodschap: de kerk is schatrijk! Lees verder...

Het gaat daarbij niet om uiterlijkheden. En dat geldt net zo goed voor je persoonlijke geloof. Het christelijke leven is niet een leefstijl, maar een leven vanuit de opstanding van de Here Jezus, betoogt Theo Niemeijer. Ofwel: je christelijk gedragen is niet genoeg. 

Verder in dit nummer o.a. Martin Penning over geestelijke leiders (manager of slaaf); Ilma van Iwaarden over christen-zijn als arts in een verpleeghuis; Els ter Welle over jezelf terecht laten wijzen; en Ton Stier over de zeven beloften van God aan Abraham. 

Geïnteresseerd? Neem dan snel een (proef)abonnement.

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 9.