Nieuws

Geen vlag en volkslied voor winnende IsraŽlische judoka

10 november 2017

Geen vlag en volkslied voor winnende IsraŽlische judoka
De IsraŽlische judoka Tal Flicker zong zelf het volkslied maar, toen hij als winnaar op het podium stond bij de wereldbekerwedstrijden in Abu Dabi. Flicker en zijn landgenoten mochten in Abu Dhabi helemaal geen uitingen betreffende hun afkomst dragen. Hij judode dan ook onder de neutrale vlag van de Internationale Judo Federatie (IJF), waardoor er volgens de organisatie geen IsraŽlische vlag hoefde worden gehesen of het volkslied ĎHatikvahí moest worden ingezet. Op de website van de IJF staat IsraŽl wel vermeld in het medailleklassement.
De judobond kon, of wilde, daar niets tegen doen, schrijft de Daily Wire. Flicker zelf zei: ďIsraŽl is mijn land en ik ben er trots op. Het volkslied dat ze afspeelden toen de vlaggen werden gehesen was alleen maar achtergrondgeluid.Ē
Dit was niet het enige incident tijdens dit toernooi. De Marokkaanse Judoka Aziza Chakir vertrok aan het einde van haar verloren wedstrijd direct van de mat zonder haar IsraŽlische tegenstandster, Shira Rishony, een hand te geven. De laatste haalde slechts haar schouders op.
Terug naar overzicht
Illustration

Kerkdiensten

Mee-beleven en terugluisteren.

Luister nu