Nieuws

Emotionele regeringsleiders

28 juni 2021

Emotionele regeringsleiders
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde.’ De eerste regel uit de Bijbel. Wie kent deze woorden nog? Daar moest ik aan denken toen ik hoorde over een emotionele Mark Rutte en andere regeringsleiders tijdens de recente EU-top.

Dat God de hemel en de aarde schiep mag op school niet meer geleerd worden. Ook de woorden dat ‘God de wereld zo lief heeft dat Hij zijn Zoon gegeven heeft opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar in Hem eeuwig leven heeft.’ Ook dat onthouden we onze kinderen.

De wereld is op weg naar een nieuw begin, op weg naar de regering onder leiding van onze Heere Jezus Christus. Maar voor het zover is zal de wereld een vreselijke periode moeten doormaken. De enige manier voor de mens om daaraan te ontkomen is het heerlijke Evangelie. Jezus Christus aannemen als je Heer en Heiland. Dat Evangelie mag aan de jongeren niet worden verteld. Dat moeten ze zelf maar ontdekken als ze ouder zijn.

Het is veelzeggend dat de regeringsleiders niet emotioneel zijn, omdat wij in ons vrije en ooit christelijke Westen alles wat naar de Bijbel wijst onze kinderen onthouden. Bijna alles mag onze kinderen verteld worden, als de Bijbel maar dicht blijft. Dat het de Heere God, om het menselijk te zeggen, verdriet doet dat Zijn Woord niet meer aan de kinderen wordt doorgegeven, dat raakt de regeringsleiders niet. Maar daar word ik emotioneel van.

Frits Boekhoff
Terug naar overzicht
Illustration

Kerkdiensten

Mee-beleven en terugluisteren.

Luister nu