Nieuws

Vacature directeur/hoofdredacteur

4 januari 2023

Vacature directeur/hoofdredacteur
Omdat de huidige directeur & hoofdredacteur Frits Boekhoff binnenkort met pensioen gaat is er een vacature ontstaan voor de functie van directeur-hoofdredacteur van Het Zoeklicht. In onderstaande advertentie nodigen wij belangstellenden uit om op deze functie te solliciteren.

Het Zoeklicht wil mensen bereiken met het Evangelie van de Heere Jezus. Daarbij wil Het Zoeklicht mensen vooral wijzen op het belang voorbereid te zijn op de wederkomst van de Heer. Ook de speciale positie van Israël in Gods plan met de wereld krijgt nadruk in de bediening van Het Zoeklicht. De organisatie is opgericht door evangelist Johannes de Heer, onder meer bekend van de naar hem genoemde zangbundel. In 1919 startte hij met het tijdschrift Het Zoeklicht dat maandelijks verschijnt. Daarnaast organiseert Het Zoeklicht studiedagen, seminars, reizen naar Israël, en de grote jaarlijkse Zoeklichtdag. Het Zoeklicht heeft een eigen uitgeverij, een boekwinkel en een webshop. Op het gebied van crossmedia wil Het Zoeklicht zich verder ontwikkelen.

Het Zoeklicht is op zoek naar kandidaten voor de functie van:
Directeur/hoofdredacteur

Deze functie (0,6 – 1,0 fte) houdt onder meer in:
• Het adviseren van het bestuur over het te voeren beleid en nieuw te ontplooien activiteiten. Een van de nieuwe activiteiten is het ontwikkelen van digitale uitingen om de boodschap van Het Zoeklicht bekend te maken (o.a. podcasts, sociale media).
• Het leiding geven aan en coördineren van de uitvoering van het beleid binnen het vastgestelde kader.
• Het dagelijks leiding geven aan alle vaste medewerkers en vrijwilligers en het stimuleren en begeleiden van hun ontwikkeling binnen de organisatie.
• Het voorzitten en aansturen van de redactie van Het Zoeklichtmagazine. Dat houdt in dat de hoofdredacteur de koers van het magazine vasthoudt en eindverantwoordelijk is voor de inhoud. De hoofdredacteur is op de hoogte van de (maatschappelijke) ontwikkelingen in de wereld en kan hier artikelen over schrijven.
• Het bevorderen van samenwerking met andere christelijke organisaties en het vertegenwoordigen van het Zoeklicht in kerkelijk Nederland.

Wij zoeken iemand die:
• De Heere Jezus van harte liefheeft en die de missie en visie van Het Zoeklicht ondersteunt.
• Minimaal een relevante hbo-opleiding en ervaring als leidinggevende heeft.
• Doortastend, creatief en oplossingsgericht is en een echte verbinder.
• Op de hoogte is van het nieuws en dit weet te duiden aan de hand van de Bijbel.
• Bij voorkeur woonachtig is in het midden van het land.
• Met professionals en vrijwilligers van verschillende disciplines kan samenwerken, zich in hun processen kan verdiepen en gesprekspartner voor hen kan zijn.

Bij deze functie horen een passend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

De sollicitatie kunt u richten aan:
Het Zoeklicht, t.a.v. de heer H. Morren (voorzitter bestuur)
Postbus 99
3940 AB Doorn

Of per mail: bestuur@zoeklicht.nl
Terug naar overzicht
Illustration

Kerkdiensten

Mee-beleven en terugluisteren.

Luister nu