In het nieuwste Zoeklicht

We leven in een belevingssamenleving waarin beleving alles is geworden. Daarom zoeken we bijna dwangmatig naar een steeds heftiger kick, een achtbaan met twee loopings in plaats van één, een nog avontuurlijkere vakantie, een nog sterkere partydrug, een nog extremere ‘reality show’ die nog heftigere emoties laat zien. De moderne mens zoekt naar zingeving, maar vindt het niet…

Het Zoeklicht nr. 12

    • Tijdens de kerst zijn we allemaal zo onnatuurlijk aardig voor elkaar. Dat goede kerstgevoel is namelijk zó belangrijk. December is dan ook de maand waarin we minder tijd hebben voor ‘onszelf’ en meer oog willen hebben voor anderen.  

    • Het aantal robots met menselijke eigenschappen neemt de laatste tijd snel toe. ‘De computer moet worden als God: alomtegenwoordig, maar onzichtbaar’. In hoeverre kan deze ontwikkeling een voorbode zijn van ‘het beest’ uit Openbaring 13:15?

    • Er zijn in Syrië zoveel partijen betrokken met allemaal een eigen agenda, met allemaal monsterverbonden. Alles met zeer zware gevolgen. De strijd in Syrië is een mogelijkheid om wapens te testen en invloed te vergroten. Zagen we zoiets ook niet in Bijbelse tijden gebeuren?

 

Verder in dit nummer:

Kerstevangelisatie – De grote afval – Ze zeggen dat Christus vannacht is teruggekomen – Naar de kerk van Spurgeon – God blijft getrouw dwars door het vuur heen – Mijn hartje is zo blij – De kerk van de Almachtige God – Gebed als medicijn. 

 Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement. 

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 22.