In het nieuwste Zoeklicht

Vanaf het moment, waarop de Heere God sprak, wordt Gods Woord in twijfel getrokken en tegengesproken. Het is van alle tijden dat satan Gods Woord in twijfel wil brengen. Daarom gaan we terug naar het begin: de schepping. Hoe moeten we het scheppingsverhaal zien? Historisch, symbolisch, poëtisch of is het verhaal onwaar? 

Het Zoeklicht nr. 12

    • In de medische wereld lopen veel artsen rond die helemaal niets hebben met godsdienst. Ze weten veel van het menselijk lichaam en kunnen ook veel voor mensen betekenen. Maar hoewel ze het menselijk lichaam door en door bestudeerd hebben, komen ze niet uit bij een grenzeloze bewondering voor een Schepper Die alles geschapen heeft.  

    • Paulus beschrijft de hemel als een plaats die verreweg het beste is. De uitspraak: “Het beste komt nog” is dus nog te zwak uitgedrukt. Bij Jezus te zijn is in hoge mate het beste, het allerbeste!

    • Misschien zou u het niet verwachten, maar Zoeklichtdirecteur Frits Boekhoff komt uit een ongelovig gezin. Hij beschrijft zijn zoektocht naar de waarheid en laat weten waarom hij geen boeddhist of moslim is geworden. 

 

Verder in dit nummer:

Jubileumfeest 30 mei – MIJN koninkrijk kome en MIJN wil geschiede… – Wat is het verlangen van je hart? – Jubileumconcert 8 juni – Het is voor of tegen God – Hoe kan God zoveel lijden toelaten? – Bucketlist dat zorgt voor een burn-out – Onzuivere motieven van ‘gelovigen’ – De realiteit van de hel.

 Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement. 

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 4.