In het nieuwste Zoeklicht

Hoe is het toch mogelijk dat Israël straks te maken krijgt met een krijgsmacht die bestaat uit vele landen die elkaar onderling niet kunnen luchten of zien? Zijn Rusland, Turkije, Iran, China of Europa vrienden van elkaar, of gaan ze vriendjes worden? Niet in het minst. Er zijn twee belangrijke redenen waarom zij toch voor de grote oorlog tegen Israël kiezen.


    • Een golf aan bizarre en zelfs occulte praktijken verspreidt zich vanuit de VS als een olievlek door de charismatische beweging en besmet ook gemeentes in Nederland. Onderscheid is geboden.

    • De metafoor van de kameel met de twee bulten wordt vaak gebruikt om de structuur van evangelische samenkomsten te karakteriseren: preek en praise! Om die twee zaken gaat het in diensten. Of moeten we het omdraaien: praise en preek?

    • Wanneer de Heere Jezus als Vredevorst zal verschijnen en Zijn vrederijk zal vestigen op aarde, dan zal alles op zijn plaats worden gezet. Misstanden, misdaden en misbruik worden verwijderd uit deze wereld. Gebrokenheid zal de Heere helen.

Verder in dit nummer:

Meer dan een tijdschrift… Zoeklicht on tourPraktische Bijbelstudie: De gemeente als woonplaats van God  – Betrokkenheid – Is het Heer, Here of Heere? – De arbeider en zijn werkterrein – Generatiekloof – Navo bereidt zich voor op oorlog in de ruimte.    

 Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement. 

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 1.