In het nieuwste Zoeklicht

Het Zoeklicht van juli

In deze editie hebben we weer een aantal ontwikkelingen op een rijtje gezet...

De zomerperiode is weer begonnen en voor veel van onze lezers betekent dit een tijd van vakantie en rust. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen en hebben sommigen het juist nu extra druk. Ook wij zullen in deze periode niet stilzitten. Er is werk aan (en in) de winkel. Wees welkom bij ons in Doorn voor o.a. de boekwinkel.

    • Sommige mensen denken de Bijbel als een soort spoorboekje te kunnen gebruiken. Zoals het spoorboekje de exacte vertrektijden aangeeft en ons laat zien hoe de route precies verloopt, zo mogen we ook de Bijbel zien. Ze weten precies wanneer- en hoe bepaalde dingen in de wereld plaats zullen vinden. Mogen we de Bijbel zo wel lezen, is alles zo exact en voorspelbaar in de Bijbel te vinden of uit te leggen?

    • Op tal van gebieden in onze samenleving wordt gepoogd alles wat nog aan God doet denken, te verbannen. Je ziet het in de politiek, in het onderwijs, op televisie en ook in de kerken. En gelukkig, er zijn uitzonderingen, waar we dankbaar voor mogen zijn, maar voor steeds minder mensen is God een realiteit in hun leven.

    • In onze wereld is er waardering voor de ernstige en vragende mens. Een mens is op zoek naar de waarheid achter politieke, maatschappelijke en religieuze onderwerpen. Maar moeten we op elke vraag een antwoord hebben?
Verder in dit nummer:

Groetjes uit Doorn  –  Ons volk raast in sneltreinvaart bij God vandaan – Zachtmoedigheid is een sterke kracht – Beschuldigingen ook voor de gemeente? – Ons leven ligt in de toekomst – progressief christendom in opmars – En God zag en zie het was zeer goed – Opmerkelijke berichten over geen water meer en overvol stroomnet – Levensbelang – Hoelang moet een preek duren?

 

    Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 7