In het nieuwste Zoeklicht

Politieke correctheid is een manier van heel voorzichtig en omzichtig, verhuld praten over onderwerpen die maatschappelijk en politiek gevoelig liggen. In onze democratie heerst vrijheid van meningsuiting, maar door kleine belangengroepen worden taboes opgelegd en sociale druk uitgeoefend. Frits Boekhoff geeft een kijk hoe politieke correctheid de Heere Jezus buiten de deur van de kerk heeft gezet.

    • Een aangename geur verspreidt zich van de keuken naar de kamer. Buiten is het koud, maar binnen is het warm door de gezelligheid en de open haard. Het is al weer een hele tijd geleden dat de familie zo compleet was. Alles klopt. Maar toch, toch heb je wat spanning, want het is die ene kans per jaar… Hoe kun je met kerst je geloof delen?

    • Nieuwe precisieraketten voor Hamas. Ze kunnen al voorbij Tel Aviv komen. Het werd met trots aangekondigd. En dan die nieuwe, supersnelle drones. Tot hiertoe had Israël op elke nieuwe uitdaging een antwoord. Ook daaraan komt een eind.

    • In de vele verhalen rond de kerst wil het nog al eens gebeuren dat de herders, die 's nachts de wacht hielden over hun kudde, bij het brandende vuur spreken over de langverwachte Messias. In de verhalen zie je de herders zitten rondom het knappende houtvuur. Onmogelijk is het natuurlijk niet dat die herders over de Messias aan het mijmeren waren, maar het lijkt op grond van de Bijbel een veel te optimistische voorstelling van zaken. In één woord zou ik eigenlijk willen zeggen: het is louter kerstromantiek!

Verder in dit nummer:

Mantel van de liefde versus doofpot – Zoeklicht on tourPraktische Bijbelstudie: Het belang van dagelijkse reiniging Is de antichrist een robot? – De nieuwe Weg – Instagram gaat onwaarheden labelen – Groei – Evangelisatieboekje ‘TrueLove’.  

 Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement. 

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 12.