In het nieuwste Zoeklicht

Het Zoeklicht van juni

Het coronavirus veroorzaakt heel veel verdriet en leed. Aan informatie over het virus ontbreekt het niet. Het probleem is niet de hoeveelheid informatie, maar wel wat waar en wat niet waar is! De waarheid ligt ergens onder het puin van het coronavirus...


    • In de pastorale praktijk zien we dat mensen door de langdurige moeilijke omstandigheden moedeloos en zelfs hopeloos zijn geworden. Zelfs zo ver dat ze God dreigen kwijt te raken en de gemeente vaarwel willen zeggen. Eenzaam en teleurgesteld vervolgen zij hun weg. Vaak ontdekken we dat er weinig fundament onder hun geloofsleven is gebouwd. De basis van hun geloof is, door de beproeving, onvoldoende gebleken. Hoop kan alleen gebouwd worden op een goed fundament.
      Lees hier het volledige artikel

    • Velen denken dat evangelisatie alleen maar voor de ‘bijzondere’ christen is. Anderen denken dat het voldoende is om af en toe het goede nieuws te vertellen. Maar Peter Baan (41) ziet een roeping voor iedereen: investeer in mensen door met hen op te trekken! “Het is belangrijk om pasgelovigen op te vangen, maar het is nog belangrijker om te investeren in mensen zodat ze gaan dóén wat Jezus zegt.”

    • Wie in januari op YouTube keek, kreeg al snel de video’s te zien over de problemen in China. In december al waren er signalen dat daar een virus was uitgebroken wat ernstige gevolgen leek te hebben, maar in januari was het echt mis. Artsen in China die hiervoor waarschuwden, stierven erdoor of verdwenen op mysterieuze wijze.

Verder in dit nummer:

Praktische Bijbelstudie – Onbaatzuchtig geven – Mag je als vrouw een Alpha-cursus geven? – Social distancing kan extreem dodelijk zijn! – Wie heeft de beste kans op overleven? – Buit deze tijd uit – Versterking van de Messiasbelijdende gemeente – Zien we de lichtpuntjes? 

 Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement. 

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 6.