In het nieuwste Zoeklicht

Het Zoeklicht van april

De term ‘Big Brother’ roept beklemmende gevoelens op van een overheid die je bij elke stap en elke uitspraak in de gaten houdt. U, als Zoeklicht-lezer, denkt waarschijnlijk meteen aan het merkteken uit Openbaring 13. Tegelijk delen we met Jan en alleman ons lief en leed en nog heel veel meer, waardoor we ongemerkt al heel veel prijs geven. Aan wie?

    • Pasen is de kern van ons christenleven. Wanneer we wedergeboren zijn, kunnen we deze unieke gebeurtenis niet vergeten. Hier draait het Evangelie om: een heilig God Die ons genadig is geweest door Zijn Zoon als Lam ter slachting te brengen. Dit allemaal zodat wij ons kunnen verzoenen, omdat wij schuldig staan tegenover God. Dit wetende maakt mij nederig en klein. Maar het geeft mij ook een volledige en blijvende vreugde… wat er ook gebeurt!
       
    • Ook de nieuwe regering van de VS, nu onder leiding van Joe Biden, kiest voor de strategie: ‘America first’. Daarmee zal de invloed van de VS wereldwijd verder afnemen, Europa haar eigen koers varen en China ruimte krijgen om verder uit te groeien tot de grootste wereldmacht. Deze opmars van China vindt met name plaats op het Afrikaanse continent en is niet meer te stuiten.

    • Het staat vast dat de gemeente wordt opgenomen. Maar wat maken wij nog mee van Gods eindoordelen? Sommigen zeggen niets, anders verklaren dat wij eerst nog (deels) door de grote verdrukking moeten gaan. Laten we het advies van Paulus maar eens ter harte nemen.

Verder in dit nummer:

Corona – het andere verhaal – De Heere Jezus beter leren kennen – ‘Christelijke feestdagen zijn discriminerend’  – We kunnen niet leven zonder hoop – Lied over de duivel tijdens songfestival – Onze dagelijkse poetsbeurt – Deel 6 in de serie ‘De wapenrusting van God’ – Wie is verzadigd? – Dankbaar zijn ondanks verdriet.

    Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 4