In het nieuwste Zoeklicht

Het Zoeklicht van januari

In deze editie hebben we weer een aantal ontwikkelingen op een rijtje gezet, maar ook wordt er aandacht besteed aan twee jaar corona (www.zoeklicht.nl/corona)

Veel christenen leggen hun focus te veel op het wereldgebeuren en laten zich daardoor meeslepen in allerlei ontwikkelingen. Aan de andere kant zijn er ook christenen die deze tijd helemaal niet willen duiden en gewoon hun leventje leven en zeggen “alles komt vast wel goed”. Hoe moeten we als christenen leven en welke houding moeten we hebben?

    • Als we het over de eindtijd hebben denken we al snel aan wat Jezus voorzegd heeft: aardbevingen, hongersnoden, oorlogen, epidemieën, verleidingen, wetsverachting. Jezus Zelf noemt nog een teken van de eindtijd: ‘angst’. Voor alle profetieën geldt het beeld van de geboorte van een kind. De frequentie en de intensiteit nemen toe, totdat de bevalling daar is. Dit geldt dus ook voor de angst.

    • Uit een onderzoek is gebleken dat 86% van de mensen die tot geloof gekomen zijn, hun leven aan Jezus gaven voordat ze 15 jaar oud waren. 10% kwam tot geloof tussen 15 en 30 jaar en 4% na hun 30e jaar. Er blijkt maar weer eens uit dat we als ouders, opvoeders en kinderwerkers een enorm voorrecht, maar ook een grote verantwoordelijkheid hebben om kinderen al jong te vertellen over de Heere Jezus.

    • Een jaar geleden ging het gesprek alleen maar over het coronavaccin, vandaag de dag gaat het over een boosterprik. Persoonlijk maak ik mij niet zo’n zorgen om die vaccins (ik zet wel mijn vraagtekens bij het ontstaan, de werking en langetermijnrisico’s), maar ik vind het systeem daarachter beangstigender. Is dit alles een opmaat naar het merkteken van het beest?   


Verder in dit nummer:

Zien we het nog wel helder? – Opmaat naar een wereldregering  – Vangen om te leven – Welke profetieën gaan in vervulling?  – We zien uit naar de dag dat… – Coronapandemie, de ziekte van het eigen gelijk – Serie zeven: zeven oordelen – Opmerkelijke berichten over verplichte vaccinactie – Zijn ufo’s echt? – Klopt de leer, of klopt de Heer?       Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 1