In het nieuwste Zoeklicht

Het Zoeklicht van maart

Wellicht heb je nog nooit van ‘Build Back Better’ gehoord, maar werkelijk alle regeringsleiders nemen deze woorden in de mond. Joe Bidem, Justin Trudeau, Angela Merkel en ook onze minister-president Mark Rutte. Maar wat wordt er met deze drie woorden ‘Build Back Better’ bedoeld?
 

    • De Bijbel leert dat men nog één poging zal doen om de macht te grijpen, dit keer onder aanvoering van de satan zelf, die zijn macht geeft aan de antichrist. De antichrist zal op zijn beurt regeren over de wereld, die verdeeld is in tien koninkrijken. Moeten we deze tien koninkrijken interpreteren als tien aparte landen of als tien geografische grootmachten?
       
    • Israël heeft met allerlei problemen te maken, zoals de coronapandemie, alweer nieuwe verkiezingen en militaire dreiging vanuit Iran. Kees Noorlander geeft een overzicht van de toestand in het Midden-Oosten.

    • In 1989 richtten Gert en Ans van der Ven de Stichting Evangelielectuur Anderstaligen Service (EAS) op, om anderstalige medelanders te bereiken met het Evangelie in hun eigen taal. In de loop der jaren is deze stichting gegroeid met onder andere een webshop met (kinder)bijbels, christelijke kalenders en films in ongeveer 80 talen. Van leescultuur naar een beeldcultuur.  

Verder in dit nummer:

Een inclusieve wereld en een bezige bruid – De dag des Heren of de dag van Christus? – Kaartspel aangepast: vorm van seksisme  – Terug naar de eerste gemeente – De behoudenis van Israël – Deel 5 in de serie ‘De wapenrusting van God’ – Lees en weet.

    Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 3