In het nieuwste Zoeklicht

Geloven is vertrouwen. Maar op wie of wat stellen wij ons vertrouwen? Op ons geld? Op onze intelligentie, op ons uiterlijk of onze vlotte babbel? Op mensen of de kerk als instituut? Het antwoord op die vraag is buitengewoon veelzeggend. Het bepaalt mede of de Heere ons in dit leven kan gebruiken. Het bepaalt ook mede waar wij in de eeuwigheid zullen zijn. 

Het Zoeklicht nr. 6

    • “Mijn kind doet zoiets niet.” Vandaag de dag is dit een veelgehoorde uitspraak van ouders. Wanneer hun zoon of dochter beschuldigd wordt van iets, dan kunnen ze zich niet voorstellen dat hun kind iets verkeerds doet. Het zijn immers hun ‘kanjers’ en ‘parels’. 

    • Het is schrijfster Kim ter Berghe opgevallen dat er meer vrouwen christen zijn dan mannen. Ze beschrijft drie gebieden waar je dit vooral ziet. 

    • De samenleving is de afgelopen jaren drastisch veranderd, maar wat zijn de gevolgen van die veranderingen en hoe ziet de toekomst van de democratie eruit? Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP, geeft zijn kijk op de samenleving. “Ik zie dat er behoefte ontstaat aan een soort verlosser.”
      => Lees een gedeelte van het interview...

 

Verder in dit nummer:

Jubileumconcert 8 juni – Bijbelstudie: De komst van de Heer – Vond de zondeval niet al eerder plaats?Meld je aan als vrijwillger – De oproep van het Evangelie – Het einde van Europa? – Terugblik van de eerste Israëlreis – De instructies van Jezus Christus – Een heldere kijk op ongeduld – Zalig de reinen van hart.

 Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement. 

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 6.