In het nieuwste Zoeklicht

Het Zoeklicht van juni

In deze editie hebben we ook weer een aantal ontwikkelingen op een rijtje gezet...

Groen geloven is hip! Christenen voelen zich geroepen om zelf de opwarming van de aarde te voorkomen. Maar is de boodschap die verkondigd wordt wel Bijbels?

    • Een van de belangrijkste vragen in ons leven is: Hoe kan ik als zondig mens voor een heilig God verschijnen? Hoe kan een volkomen rechtvaardige Rechter een volkomen schuldige en veroordeelde misdadiger ooit rechtvaardigen?

    • Het was te verwachten begin april: het is ramadan en in diezelfde periode valt ook nog eens Pesach. Een periode waarin de spanningen op scherp staan. Op meerdere fronten werd Israël tegelijk aangevallen. Een situatie waar de Israëlische legertop al langer voor waarschuwt. De grote aanjager van het geweld was Iran.

    • Als het stormt in de VS, dan duurt het maar even of het regent hier. Dat is niet alleen een meteorologische wetmatigheid, maar ook een die overdrachtelijk opgaat voor christelijk Nederland vandaag de dag. Het is vaak slechts een kwestie van tijd voordat zaken die spelen in de protestantse wereld van de VS, in iets mildere vorm overkomen naar Nederland. Een van de nieuwste trends die van over de plas is overgewaaid is deconstruction, wat mooi rechtstreeks vertaald kan worden naar het Nederlandse ‘deconstructie’.

        

Verder in dit nummer:

Niet zonder Gods leiding  – De mens wikt, God beschikt – Kinderen mee bij de opname? – Breng het in praktijk – Christelijk huwelijk en gezin onder de sloophamer – Terugblik Zoeklichtdag 2023 – Brand! Je ziet het gevaar, en dan? – Omgang met (sociale) media in het gezin – Dankbaarheid.    

 

    Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 6