In het nieuwste Zoeklicht

Als we de media moeten geloven, is klimaatverandering het grootste probleem waar de mensheid nu voor staat. Regelmatig duiken er alarmerende berichten op. Maar hoe betrouwbaar zijn alle rapporten en onderzoeken naar klimaatverandering?  

 

Het Zoeklicht nr. 6

    • Het is weer volop zomer en de temperaturen lopen op! Had je je kledingkast er op tijd klaar voor toen de temperaturen omhoog gingen? De zomerperiode is dé uitgelezen kans om te laten zien wat we in huis hebben. Opeens kan je harde werk zichtbaar worden – en mag iedereen zien hoe goed gevormd je bent. 

    • De mensheid heeft het moment bereikt dat we geen onderscheid meer kunnen maken tussen nieuws dat waar is en nieuws dat niet waar is. Onderscheid tussen wat echt en nep is. Berichten op sociale media zoals Twitter, Facebook en Instagram kunnen niet meer zomaar voor waar worden aangenomen. Onze overheid is recent een campagne gestart: ‘blijfkritisch.nl’. Maar het gaat verder… 

    • Wanneer Elia op de vlucht slaat voor Izebel, heeft hij alle hoop verloren. Na veel inspanningen, zit hij aan de grond. Hij is dringend toe aan ‘vakantie’. Deze ‘vakantie’ van Elia leidt tot intense intimiteit met God en tot vernieuwde prioriteiten. Een les die wij in deze vakantieperiode ook mogen leren. 

 

 

Verder in dit nummer:

Windmolens en gehoorzaamheid – Zoeklicht on tour – Praktische Bijbelstudie: zijn zij die vervolgd worden – Meld je aan als vrijwilliger – De profetische rol van de staat Israël – God blijft getrouw – Kwetsbaar tijdens 112-storing – Baggerwerkzaamheden – Wordt het ons te heet onder de voeten? 

 Geïnteresseerd? Neem dan snel een abonnement. 

Deze en andere artikelen leest u in Het Zoeklicht nr. 8.