Allerlei - jrg. 78-13

Feike ter Velde • 78 - 2002/03 • Uitgave: 13
Islamitische invasie van het Westen

Volgens twee Islamitische leiders in Groot-Brittannië, zal het Westen nimmer tot de hoogte van de Islam kunnen uitgroeien. Daarom moet de Westerse samenleving worden omgevormd door een invasie van de Islam. Twee Islamitische leiders, de Egyptenaar sheik Abu Hamza en de Syriër sheik Omar Bakri, gaven hun mening in de Londense (Islamitische) krant Al-Hayat. "De westerse samenleving zal uiteindelijk bezwijken onder de Islam", zo verklaarden ze. Men maakt weliswaar gebruik van de Westerse vrijheden om Islamitische opvattingen te verspreiden, maar men wil zelf geer deel aan hebben aan de Westerse samenleving. Sheik Hamza: "Ik beschouw mezelf niet als Brits burger. Ik woon hier en ik heb een Brits paspoort, maar dat is de buitenkant. Mijn ware identiteit is en blijft de Islam'. Sheik Bakri: "Het Westen maakt zich schuldig aan het opleggen van menselijke wetten op moslims, maar een toekomstig Islamitisch regime zal straks de Islamitische wetten en regels aan het Westen opleggen".

Hamas

Sinds het uitbreken van de eerste 'intifadah' aan het einde van de jaren '80 bestaat de Islamitische organisatie Hamas. Zij biedt vooral sociale hulp aan de Palestijnen ' westbank en in Gaza. Hamas is echter militant in de meest agressieve zin van het woord. De vernietiging van de staat Israël is haar hoogste doel. Zij weigert deel te nemen aan welke vorm van gesprek met Israël dan ook. Israël heeft om die reden al een groot aantal Hamasleiders, olie leiding geven aan zelfmoordacties en andere vormen van terreur, geliquideerd. De laatste liquidatie was die van Salah Shehadeh, waarbij ook zijn vrouw en een aantal kinderen omkwamen. Nieuwe zelfmoordaanslagen als wraak werden aangekondigd en deden zich reeds voor, o.a. in de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem. Hamas is ongekend populair onder de Palestijnen en vormt een grote bedreiging, niet alleen voor Israël, ook voor Jassar Arafat.

Gebed van een onderwijzer

Here, onze God,
Stel mij in staat om les te geven met wijsheid, want ik werk mee aan de vorming van het verstand. Helpt U mij om les te geven in de volle waarheid want ik werk mee aan de vorming van het geweten. Sterk mij om les te geven met visie want ik help mee aan de bouw van de toekomst. Helpt U mij les te geven in liefde want ik draag bij aan de wereld van morgen.

Aanvallen op christendorpen Sulawesi

Meer dan 2000 christenen uit de omgeving van Poso op Sulawesi zijn sinds 4 Augustus op de vlucht geslagen nadat hun dorpen zijn overvallen door Islamitische strijders. Huizen van christenen en kerken zijn in brand gestoken, ook zijn er mensen gedood. Vermoed wordt dat het om strijdgroepen van de Laskar jihad gaat, maar dat wilde de politie niet bevestigen. volgens` het Malino-vredesakkoord had de Laskar Jihad zich moeten terugtrekken uit Sulawesi, maar het is een publiek geheim dat deze extreem Islamitische organisatie hieraan geen gehoor heeft gegeven. Ook op de Noord-Molukken zijn de gevechten en incidenten tussen moslims en christenen weer opgelaaid.
Open Doors