Beleef het nog met ons mee:

Janneke van Vuuren • 78 - 2002/03 • Uitgave: 13
…het jongerenweekend van 27-29 mei!

Met ongeveer 35 jongeren zijn we het laatste weekend van mei op ‘Het Brandpunt’ geweest. We vertellen graag wat we van God, de spreker en elkaar geleerd hebben!

God wil niet dat we gelijk aan de slag gaan…

… maar dat we leren zitten aan de Bron en van Hem leren, door Hem verkwikt worden.

Jack Nugter nam ons het afgelopen weekend mee door Psalm 23. Nadat hij benadrukte dat we niet aan Gods Woord hoeven te twijfelen omdat God geen leugenaar is, zijn we met elkaar het Woord van onze God ingedoken. Naast de lezingen hebben we veel met elkaar gezongen, keihard gesport en genoten van de BBQ!

Ewout Stuurman was één van de jongeren die het weekend bezocht. We laten hem even aan het woord:
“Ik heb echt genoten van het weekend, van elkaar, van het zingen, van de getuigenissen, van de boodschappen die gebracht zijn, die waren ook zo duidelijk en verfrissend, om dagelijks met Hem te wandelen, als geliefd kind, genietend van HEM, wie ik ben geworden in Hem, maar ook om ons leven te gaan inrichten volgens het levende Woord van GOD, ‘afleggen van de oude mens en de nieuwe mens aandoen’ en daar in volhardend door te gaan!!! Totdat HIJ komt!! En dat in volkomen afhankelijkheid van mijn GROTE GOD!!!
De spelmiddag was ook heel leuk dan leer je elkaar toch ook wel een beetje kennen. Vooral het spel op het plastic zeil met water en zeep, waar je elkaar van af moest krijgen, was wel gaaf ;-)
Even ter verduidelijking: geweldig was het..”


Voor de jongeren die geweest zijn nog even een opfrisser:
In het Nieuwe Testament wordt in verhouding tot de gemeente eigenlijk nooit gesproken over een Herder en schapen, want wij zijn geen schapen, maar veel meer! Wij worden geliefden en kinderen van God genoemd.
Laten we daarom ook staan in de identiteit die we hebben gekregen toen we de keuze voor Hem maakten, laten we gebruikmaken van wat we in Christus hebben gekregen! En… leef dicht bij de Bron. Leef vanuit de keuze voor Hem, iedere dag. Het is namelijk geen keuze die we alleen op conferenties weer maken, maar elke dag leven we voor Hem, tegen de stroom in, maar in Zijn bescherming!

Hou je hoofd koel en vooral omhoog, wanneer je tegen de stroom in moet lopen! Tot de volgende keer!

De foto’s van het jongerenweekend staan online op onze Zoeklicht Jongeren Hyve: http://zoeklichtj.hyves.nl

Janneke van Vuuren