Die goede oude tijd

Joël Oosterhagen • 97 - 2021 • Uitgave: 6
Daar lag het dan in mijn brievenbus… een kopietje van een artikel uit Het Zoeklicht van 1991. Een gemeentelid kwam het tegen bij het opruimen en zag daar de naam van mijn opa in staan. Precies dertig jaar geleden.

Hoewel ik mijn opa niet heb gekend (hij overleed een maand voor mijn geboorte), weet ik toch veel van hem. Naast dat hij veel betekende voor de gemeente en andere mensen was hij ook iemand die leefde uit verwachting dat de Heer spoedig zou komen. Ik weet nog toen ik bij Het Zoeklicht kwam werken dat mijn oma zei: “Je opa had dit geweldig gevonden als hij dit had mogen meemaken.”

Getuigenissen
De passie voor de Heere Jezus en het uitzien naar Zijn komst, heb ik weer mogen leren van mijn ouders. Zij hebben het voorgeleefd. En zo is het overgegaan naar de volgende generatie. Dat is puur genade van God! Ik hoor deze verhalen ook vaak als ik op kantoor de telefoon opneem en abonnees laten weten hoe lang Het Zoeklicht al in hun familie gelezen wordt. Die getuigenissen bemoedigen ons! Het geeft aan dat ons werk voor velen tot zegen is.

Dat ondervinden de laatste paar jaar steeds meer mensen. In de afgelopen tijd mochten wij namelijk weer een hele nieuwe aanwas abonnees verwelkomen. Daar danken we de Heer voor!

Redactie
Vanaf deze maand verwelkomen wij ook een nieuw redactielid: Roy Kloet (37 jaar). Hij stelt zich voor op pagina 6. Tegelijkertijd neemt redacteur Bernard van Weeghel afscheid omdat hij zich meer gaat richten op het werk bij een christelijke boekhandel. Wij wensen beide broeders Gods zegen toe.

Graag wil ik u vragen om voor het werk van Het Zoeklicht te blijven bidden. Wij hebben de kracht van uw gebeden zeker nodig. Zo mogen we samen een groot werk doen. Bid voor de medewerkers, het bestuur, de schrijvers en voor de redactie.

In Christus verbonden.

Joël Oosterhagen