Nieuws - jrg. 79-26

Jan van Barneveld • 79 - 2003/04 • Uitgave: 26
Drie Palestijnse kinderen gered
De Israëlische veiligheidstroepen hebben drie Palestijnse teenagers, die van plan waren een zelfmoordactie te plegen, gearresteerd. Waardoor waarschijnlijk hun leven is gered. Tareh Abu Mahsen (13), Jaffer Hussein (13) en Ibrahim Suaf (14) hadden de gebruikelijke brief achtergelaten. Ze schreven: "Ik wil een aanval doen op de muur van Sharon. We zullen deze muur opblazen. De Islam Jihad Jeugdbeweging". Tareh schreef verder: "We willen dat jullie snoep uitdelen en niet om ons huilen, maar een grote demonstratie houden". De ouders van Tareh waren zeer verontwaardigd over het feit dat de Islam Jihad blijkbaar zulke jonge kinderen werft. ‘Mijn zoon weet niet eens hoe je zo’n brief moet schrijven en heeft nooit tot een of andere jeugdgroep behoord. Een ouder iemand heeft die brief voor hen geschreven", zei de moeder van Tareh. Amira Abu Mahsen. Andere bronnen melden dat de jongens 14 en 16 jaar oud waren en lid van de Al Aksa brigades en van de Islam Jihad.

Dood voor Allah
Het lot van Palestijnse kinderen is bijzonder tragisch. Dagelijks worden zij overspoeld en gevoed met haat tegen Israël en de Joden. Deze indoctrinatie wordt door de geestelijke en politieke leiders van de Palestijnse Autoriteit verpakt in de Islamitisiche religie. Itamar Marcus en zijn medewerkers volgen de Palestijnse t.v. 14 uren per dag.
Honderden voorbeelden, video’s en tapes met toespraken van Palestijnse leiders, ophitsende muziek, interviews en uitspraken van die arme, misleide kinderen. De Shahada, de ‘dood voor Allah’, wordt zo verheerlijkt. Jonge zelfmoordbommen worden als martelaars vereerd.