Toespraak leider Laskar Jihad

Open Doors • 78 - 2002/03 • Uitgave: 6/7
Ambon
Op 26 april hield de leider van de Laskar lihad. Jaffar Umar Thalib, een opruiende "Tablip Akbar' (religieuze toespraak) op het erf van de Al-Fatah moskee in Ambon. Op grond van deze toespraak is hij op 4 mei gearresteerd. De toespraak is op de band opgenomen, maar Thalib houdt vol dat het zijn stem niet is. Hieronder een citaat uit de toespraak die een uur duurde. "Wee jullie, luister naar mij. jullie misleide Malino-helden. Luister naar het woord van Allah, dat een opdracht is voor ons allen.

Moslims, maak je strijders gereed om de vijanden te ontmoeten met alle mogelijke middelen; maak je paarden gereed om een universele oorlog te beginnen tegen jullie vijanden. Zij zijn ook de vijanden van Allah. Alle kosten die je maakt voor deze oorlog zullen meervoudig vergoed worden door Allah. Maak je wapens gereed. zie af van rijkdom ten einde granaten te maken. En tegen de Veiligheidsdienst die ons wil ontwapenen, zeg ik: wee jullie, ballonschutters. wee jullie! Luister naar mij: jullie die niet in staat bleken het gebouw van de gouverneur te bewaken, hoe wil je ons moslims dan beschermen?!

Ga maar lekker slapen met jullie vrouwen en hang niet langer de beschermers van het volk uit. Wee u. gouverneur! Luister naar de stem van Jaffar Umar Thalib. Geef Jaffar Umar Thalib maar aan als provocateur bij je Megawati en zeg haar dat de moslims niet zullen ophouden oorlog te voeren. Luister, o schare. Allahs beminden, luister mujaheddin. Vrees niet langer de lessen van de Verrader van de Burgerlijke Noodtoestand, schrik niet voor de uitlatingen van deze lafaard. Wij vrezen slechts Allahs dreigingen. Als wij ons terugtrekken wacht Allahs toorn je."

Bron: Open Doors