Toogdag

Peter de Haan • 86 - 2010 • Uitgave: 6
Zaterdag 25 september, de America-hal in Apeldoorn. Een andere plaats en een andere tijd, maar inhoudelijk vertrouwd: de Zoeklicht Toogdag. Na twee jaar in een tent op ons eigen terrein trekken we dit jaar naar Apeldoorn, naar een mooie hal. Deze verhuizing biedt een hoop praktische voordelen en zekerheden, bijvoorbeeld wat betreft het weer en de bereikbaarheid. Wat voor onszelf vooral anders is, is de datum. Van de tweede zaterdag naar de vierde zaterdag van september. Daardoor valt het niet meer samen met de Open Monumentendag, een voordeel. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het nieuws over deze dag, dan kunt u zich aanmelden voor onze maandelijks verschijnende e-mailnieuwsbrief via nieuwsbrief@zoeklicht.nl.
In dit Zoeklicht ook een vooruitblik naar de Jongerenstudiedag, die we op zaterdag 17 april in Het Brandpunt willen beleven. Het thema is dan: Israël, lekker boeiend…?! Jacques Brunt en Christian Stier, de organisatoren, leggen uit waarom Israël wel boeiend is. Ook staat vermeld hoe jongeren zich voor deze dag kunnen inschrijven.
We blijven nog even vooruitlopen. In dit nummer wijst Feike ter Velde op Pasen, wanneer hij het heeft over ons lijden. De Here Jezus is hier midden in. Hij is er zelf doorheen gegaan, geheel door God verlaten. “De oneindige liefde van God had Hem dáár gebracht, waar wij hadden moeten zijn: van God verlaten.” J.C. van der Haar beschrijft de volledige vernedering van Christus, de Knecht der knechten. Op Golgotha werd het woord ‘zelfvernedering’ volgens Van der Haar opnieuw gedefinieerd.
We mogen leven vanuit de wetenschap dat Christus waarlijk is opgestaan. Daardoor kunnen wij voor God leven. Ds. Oscar Lohuis beschrijft hoe u daar invulling aan kunt geven.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht