Vertrouwen

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 1
De hele economie is gebaseerd op vertrouwen. Of moet ik zeggen: was. De kredietwaardigheid van banken en landen worden naar beneden bijgesteld. Banken doen zelf moeilijker met geld uitlenen voor hypotheken en investeringen. Het vertrouwen is helemaal verdwenen. De economische crisis en het rumoer in de Arabische landen bieden ook weinig vertrouwen voor de nabije toekomst. Feike ter Velde schrijft hierover. Wanneer deze ontwikkelingen dan ook nog ons persoonlijke leven raken, dan lijkt het uitzicht helemaal weg.
Aan de andere kant zie je dat juist in tijden van chaos mensen houvast nodig hebben. Als christen hebben we dan wat aan te bieden. Wij mogen wijzen op onze Vaste Burcht en de zekerheid dat we gered zijn door het bloed van de Here Jezus Christus. Vanuit die zekerheid mogen we, kunnen we positief naar de toekomst kijken. Ik denk hierbij aan Elia en Jakob. Leest u vooral het artikel van Henk Schouten.
Als Zoeklicht-beweging kijken we ook vooruit, vol vertrouwen. Er wordt volop gewerkt aan nieuwe plannen, die zowel intern als naar buiten toe hun uitwerking zullen hebben. Zo stellen we in het volgende nummer onze nieuwe jongerenwerker aan u voor, zijn we bezig met de vormgeving en leven er nog veel meer ideeën om de Zoeklicht-boodschap van Verzoening, Vervulling en Verwachting nog meer uit te dragen, juist in deze tijd. Een kleine verandering die we doorvoeren betreft onze boekwinkel. Voor alle bestellingen in Nederland wordt voortaan een vast bedrag aan verzendkosten gerekend én binnenkort kan er via iDeal betaald worden op onze website www.uitzichtboeken.nl. Daar kunt u onder andere het dagboek van Henk Schouten bestellen wanneer u deze niet wint bij de nieuwe Lees & Weet (zie pag. 12).

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht