Vooruitzichten

Peter de Haan • 87 - 2011 • Uitgave: 1
De afgelopen weken heb ik met grote regelmaat op buienradar.nl gekeken naar de weersverwachting. De vooruitzichten veranderden regelmatig. Van aangekondigde vorst naar voorspellingen van een korte dooiaanval, of wel of geen sneeuw op de weg van kantoor naar huis. Ook veel mensen die gestrand waren op het station of vliegveld waren constant op zoek naar informatie over wat ze te wachten stond.
Het is niet verwonderlijk dat er in het eerste nummer van het nieuwe jaar vooruit wordt gekeken. Want net als de wachtende reizigers willen we graag weten wat ons te wachten staat. Feike ter Velde kijkt daarbij naar de samenleving en de kerk, die moeten leren van hun fouten. De kerk moet zelf ook meer vooruitwijzen. Jan van Barneveld let op Israël en wijst op Gods beloften aan Zijn volk. Oscar Lohuis maakt het persoonlijk. Hoe kijk je als christen naar de toekomst? Heb je oog voor de dingen die gaan komen, of leef je bij de dag? We mogen toch weten: het beste komt nog!
Henk Schouten kijkt ook vooruit, onder andere naar de activiteiten die we als Zoeklicht het komende jaar willen houden. Als eerste is er op zaterdag 12 februari een studiedag, op ons terrein in Doorn. Houdt deze datum vast vrij. In het volgende nummer leest u hoe u zich hiervoor aan kunt melden.
Tot slot wil ik u ook dit jaar vragen om al deze activiteiten, waarin het verspreiden van het Evangelie centraal staat, in uw gebed mee te nemen. Wij zien vooruit naar wat komen gaat, maar dat zet zeker aan tot actie in de tijd die we nog hebben. Bent u klaar om de Here tegemoet te gaan. En uw partner, ouders, kinderen, buren… Wat is hun vooruitzicht?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht