Image

A.I. biedt ook kansen

Artikel
02 augustus 2023

A.I. (kunstmatige intelligentie of Artificial Intelligence) is niet alleen maar negatief. Het biedt ook kansen. Zo stelt evangelist Nick Vujicic. Hij wil A.I. gaan gebruiken voor de verspreiding van het evangelie.

In ons blad en op onze site schrijven we veel over A.I. en wat we kunnen verwachten. We proberen daarbij ontwikkelingen profetisch en Bijbels te duiden. Helaas is veel van het nieuws rondom A.I. verontrustend, maar A.I. biedt ook mogelijkheden en kansen. Een van de mogelijkheden is die voor de verspreiding van de boodschap van het geloof. 

Nick Vujicic is hier vast van overtuigd. Hij wil A.I. gaan gebruiken om de boodschap van het evangelie over de aarde te verspreiden. Nu nog moeten filmpjes en getuigenissen die hij in het Engels opneemt, vertaald en nagesynchroniseerd worden door mensen om ze naar andere culturen en gebieden te brengen, zodat mensen ze in eigen taal kunnen horen. Maar A.I. kan dit ook en kan het sneller, goedkoper en in de toekomst wellicht zelfs (bijna) simultaan. 
Vujicic ontwikkelt daarom een eigen A.I. programma, dat hij de naam ‘Multitood’ heeft gegeven. Deze wil hij beschikbaar stellen voor alle christenen en kerken. Hij doet dit zelf en in eigen beheer, omdat andere (commerciële) partijen altijd de mogelijkheid zullen hebben om christenen uit te sluiten. Hij zal dat met zijn A.I. nooit doen. 

'Multitood’ kan, wanneer het geïntroduceerd wordt, vertalen en nasynchroniseren voor ongeveer 10 dollar per minuut, waar dat nu nog via vertaalbureaus tussen 75 en 100 dollar kost. 

Bron: Christian Post