Image

Redactie ontslagen om evenwichtig LHBTI-geluid

Artikel
10 juli 2023

De redactie van 'WOOD-tv', een lokale zender in Michigan in de VS en dochter van de nationale zender NBC, is ontslagen, nadat zij haar staf de opdracht had gegeven om een evenwichtig portret te maken van de plaatselijk Pride. Zowel de meningen van voor- als tegenstanders moesten belicht worden. Deze insteek bleek een doodzonde die leidde tot ontslag.

De aanleiding voor de ontstane problemen was het volgende bericht: ‘We moeten erkennen dat sommige verhalen rondom LHBTI’s controversieel zijn en polariserend zullen werken in onze achterban. Wat je ook persoonlijk van bepaalde posities en meningen vindt, mensen hebben recht op hun eigen mening en dit zijn onze kijkers.’ En daarom: ‘Als we aandacht geven aan de Pride moeten we er voor zorgen dat de verhalen die we vertellen gebalanceerd zijn en beide kanten belichten.’
Hierop kwam felle weerstand van een deel van het personeel, wat leidde tot een onderzoek. 

Het resultaat?
Ontslag voor de redactie en het management van de zender en excuses (!) aan de leden van de LHBTI-gemeenschap die zich gekwetst voelden en de kijkers van WOOD-tv. 

Dit is de wereld waarin wij leven in het zogenaamde ‘vrije’ westen. Steeds meer gaan we naar intolerantie en onverdraagzaamheid voor mensen die niet precies zo denken als de goegemeente wenst. Wijk je ook maar iets af van wat de norm is dan word je gecanceld. Want laten we nou eerlijk zijn: hoe kun je een gebalanceerde weergave van voor- en tegenstanders van de Pride nou aanstootgevend vinden? 

We hebben hier te maken met doorgeslagen extremisme en ten diepste geestelijke oorlogsvoering. En ja, in de VS zijn dingen altijd extremer dan hier, maar cultureel is het ons voorland. Het is een kwestie van tijd of dit soort dingen waaien over. Wij in Europa zullen hier daarom ook niet van gespaard blijven. De dictatuur van de juiste mening zal meer en meer gemeengoed worden en daarmee al het andere verstikken. Dat is een trieste constatering, maar ook een duiding van de tijd waarin wij leven. De Bijbel waarschuwt ons immers al voor vervolging en verdrukking van ieder die afwijkt van de 'juiste' en 'goede' mening, als het spreekt over het laatste.
Als vrije westerlingen konden we ons daar misschien maar moeilijk een voorstelling bij maken, maar zie hier: ook bij ons komt het voor.

Het is de opmaat naar de wederopstanding van het Romeinse Rijk, zoals al door Daniël voorspeld wordt (Dan. 7). Een rijk van absolute macht en van absolute controle. Een duivels rijk waarin de Antichrist als despoot zal regeren. Iedere tegenstand zal hij vernietigen onder zijn voeten en voor zeven jaren zal hij het bepalen in de wereld.
Dan zal er ook een dictatuur zijn van de juiste meningen en opvattingen, maar dan nog extremer dan we nu al zien. Dan gaat het niet meer om je baan, maar dan word je leven zelf gecanceld als je niet de juiste mening deelt.

Zie de tijden zich bereiden!