Image

Hamas bekent: bloed onschuldige Palestijnen helpt onze zaak

Artikel
13 juni 2024

Yahya Sinwar, een van de militaire leiders van Hamas, heeft ruiterlijk toegegeven wat wij hier al maanden zeggen: de onschuldige burgerslachtoffers werken in het voordeel van de doelen van Hamas. In een interview met de Wall Street Journal zegt hij dat Hamas zich daarom verzet tegen elke vorm van staakt-het-vuren.

Letterlijk zegt hij in het interview dat hij blij is met hoe de zaken gaan, want ‘we hebben de Israëliërs precies waar we ze willen.’ Het is een koele en kille berekening: elke onschuldige Palestijnse dode laait het vuur van antisemitisme verder op. Landen als Noorwegen, Spanje en anderen erkennen de Palestijnse staat daarom nu ineens. De demonstranten van de pro-Palestijnse beweging gebruiken elke dode om hun verhaal kracht bij te zetten. Internationale organisaties als Amnesty en Artsen Zonder Grenzen schermen ermee en de zaak van Hamas wordt gediend: het anti-Israël geluid wordt alsmaar sterker.

Wat Sinwar zegt is trouwens niet nieuw. Al in 2018 zei hij tegen een Italiaanse journalist: ‘We halen alleen de krantenkoppen met bloed. Geen bloed, geen nieuws.’

De burgerslachtoffers zijn de ‘noodzakelijke’ offers die gebracht moeten worden, aldus Hamas. Een vertegenwoordig van Hamas zei het letterlijk tegen een Saudische journalist: ‘Geen land is ooit bevrijd zonder martelaren.’ Hij verwees daarbij naar opstanden en conflicten in andere landen. Het verschil is alleen dat Hamas eenzijdig beslist over het lot van de burgers van Gaza en naar hun mening niet vraagt. Sterker nog, spreekt iemand zich wel uit tegen Hamas, dan verdwijnt diegene. Vervolgens wordt hij of zij even later dood teruggevonden, zoals we vaker hebben gezien in deze oorlog. 

Hier een compilatie van de hersenspoeling die plaatsvindt onder de bevolking om dit zieke doel mogelijk te maken.