Allerlei - jrg. 78-18

Feike ter Velde • 78 - 2002/03 • Uitgave: 18
EU-president
De Franse oud-president Giscard d’Estaing heeft de ontwerptekst geschreven van een grondwet voor de Europese Unie. Daarin staat ook dat er een Europese president moet komen. De christendemocraten uit de kleinere lidstaten lijken daar vooralsnog tegen. Binnenkort zal een groot aantal landen uit Oost-Europa toetreden tot de EU.

Antisemitisme
In Den Haag werd een sticker verspreid met een Duitse tekst, die zegt dat de Zionisten overal ter wereld vrouwen en kinderen doden. Verder wordt opgeroepen niet bij Zionisten te kopen. Alles versierd met een Amerikaanse vlag met daarin een Davidster. De verantwoordelijke organisatie heet 'Anti-Zionistische Actie' en huist in Delfzijl waar ook "Weerwolf Nederland" huist, die oproept Joodse organisaties zoals CIDI "tot de wortel uit te roeien". Via internet verspreid men foto's van Joden die onder dit oordeel vallen. De vraag is wat Justitie gaat doen. CIDI heeft aangifte gedaan.
Bron: CIDI


Gebedsverhoring
Kort voor de arrestatie van de twee sluipmoordenaars van Washington hielden Amerikaanse vrachtwagenchauffeurs een gebedsbijeenkomst langs de snelweg. Hun gebed was gericht op het einde van de angsten rond Washington en arrestatie van de moordenaars. Trucker Ron Lantz herkende de auto van de sluipschutters op een parkeerplaats en lichtte de politie in, waarna de arrestatie plaats vond. Ron werd de held van Amerika en vertelde voor de TV-camera’s van de gebedsbijeenkomst van zo'n vijftig collega’s, waaraan hij zelf ook deelnam. Hij gaf God de eer voor de afloop van het drama.


Dalits zweren massaal hindoegeloof af
De 250 miljoen Dalits in India zijn met afschuw vervuld over de lynchpartij op 15 oktober j1, waarbij vijf jonge Dalits in Jhajjar, Haryana, 50 km ten westen van Delhi, werden verscheurd door een menigte van "enkele duizenden" hindoes. De politie stond werkeloos toe te kijken. De reden voor de lynchpartij was dat deze jongeren bezig waren met het villen van een dode koe.
Op zondag 27 oktober was er een massademonstratie in Gurgaon, Haryana, waar 500 leiders van diverse Dalitgroeperingen voor het oog van talloze tv-camera's het hindoegeloof afzwoeren. Zij bekeerden zich tot het christendom, het boeddhisme en de islam.
Toen een tv-verslaggever aan een vooraanstaande Dalitleider, mevrouw Bhan, vroeg waarom zij christen geworden was, antwoordde zij: "Ik wil niet langer als minder dan een dier behandeld worden. Ik ben ziek van het kastenstelsel. Ik heb over Jezus Christus gelezen en ik weet dat Hij gelijkwaardigheid aanbiedt en redding. Ik wil Hem volgen als mijn Heer."
Omdat nazorg aan bekeerlingen door de anti-bekeringswet illegaal is, kunnen de kerken voor bescherming niet op de overheid rekenen. Ook al voordat de wet van kracht was, werden kerken ongestraft in brand gestoken en geestelijken gemolesteerd. Vorige week brandde er nog een kerk in Chennai (Madras) tot de grond toe af.
Bron: Open Doors