Allerlei - jrg. 79-10

Feike ter Velde • 79 - 2003/04 • Uitgave: 10
Getuigen in eigen land
Vier jaar geleden kreeg Ken Kemper uit Arizona (USA) te horen dat hij kanker had aan de dikke darm, dat zich zeer ernstig liet aanzien. Hij besloot tot een totale levensverandering. Na zijn operatie kreeg de 64-jarige Kemp zijn krachten terug. Hij fietste de lengte van de beroemde autoweg Route 66. Hij liep hard van de staat Californië naar de staat Maine en bereidt zich nu voor om binnenkort te zwemmen van Key West (Florida) naar Cuba. Maar iedere tocht dient een speciaal doel. Op Route 66 deelde hij 10.000 Bijbels uit. Op zijn hardlooptocht verzamelde hij 10.000 handtekening onder een pleidooi voor handhaving van de christelijke wortels van de Verenigde Staten en leverde dat af bij het Witte Huis in Washington. In een commentaar zei hij: "We zien hier veel bumperstickers met de vermelding ‘God Bless America’, maar ik geloof niet dat God Amerika kan zegenen als wij Hem uit ons land hebben weggestuurd". Op zijn zwemtocht naar Cuba vaart een boot mee met twee miljoen dollar aan hulpgoederen voor arme mensen op Cuba.

Iran
Iran heeft zijn elite revolutionaire garde uitgerust met een eigengemaakte ballistische raket – de Shibab-3 – die in staat is Israel en de Amerikaanse troepen in Saoedi-Arabië en Turkije te bereiken. De raket is officieel in gebruik genomen tijdens een militaire parade voor de geestelijk leider ayatollah Ali Khamynie, die de leiding heeft over de gewapende macht van het land, zo meldde de staatstelevisie. Khamynie zei: "Vandaag is onze natie in staat tegen iedere vijand, waar dan ook, op te treden". De techniek komt van de Noord-Koreaanse No Dong raket. De ingebruikneming van de raket komt tegelijkertijd met de beschuldiging van de Verenigde Staten, dat Iran werkt aan de atoombom.

Occulte dominee
Het Haarlems Dagblad meldde onlangs dat de gereformeerde predikant Aart Mak occulte ‘gaven’ door de Schepper aan mensen gegeven zijn. Hij is zelf op 30-jarige leeftijd genezen door een magnetiseur van ernstige overspannenheid en sindsdien heeft hij belangstelling voor het "alternatieve circuit". Hij is lid van de kerkelijke Samen-op-Weg-werkgroep ‘Christenen met paranormale gaven en ervaringen’. Volgens hem zijn ook veel christenen, als ze ziek zijn geworden, geïnteresseerd in paranormale geneeswijzen. Ds. Mak is wekelijks te horen op radio Bloemendaal, waar vroeger de bekende ds. Torenvliet preekte tot zegen van velen. Hij werd destijds afgezet door de synode tot verdriet van velen. Nu lijkt deze radiozender, via deze occulte dominee, in handen van duistere krachten.

Europese Unie
Ruim een jaar lang is er hard gewerkt aan een Europese Grondwet, maar de grote meerderheid van de Europeanen heeft nog nooit over deze komende Europese Grondwet gehoord. Blijkens een onderzoek zal bijna de helft nooit de tekst van een dergelijk stuk lezen, ook niet van het ontwerp zoals dat reeds lang beschikbaar is.

Hamaas bouwt raketten
Hamas, de Palestijnse terreurorganisatie, gebruikt het staakt-het-vuren om nieuwe Kassam-raketten te bouwen met een reikwijdte van zo’n 20 km. Het materiaal wordt via geheime tunnels uit Egypte het zuiden van Gaza binnengesmokkeld. Telkens vindt Israël die tunnels, maar het graven ervan gaat sneller dan het opsporen en vernietigen van de tunnels door Israël. Mocht het staakt-het-vuren worden beëindigd dan zal de strijd veel gewelddadiger worden dan voorheen, vreest een woordvoerder van het Israëlische leger, juist vanwege deze raketten, waarvan er naar schatting reeds zo’n duizend zijn gebouwd in de afgelopen drie maanden.

Terroristen geëerd
De ‘Palestijnse Autoriteit’ – het zogenaamde kabinet van Jasser Arafat en Abu Mazen– heeft een meisjeskamp vernoemd naar de eerste vrouwelijk zelfmoordenaar, Wafa Idris. Het kamp ontvangt gelden van Unicef – het kinderfonds van de Verenigde Naties. Wafa Idris vermoorde een Israeli en zichzelf, waarbij zo’n honderdvijftig mensen gewond raakten in de drukke Jaffa straat in Jeruzalem op 27 januari 2002. Onderwijsprogramma’s, schoolkampen, straten en pleinen worden door de Palestijnse leiders vernoemd naar dit soort zelfmoord-terroristen. Het meisjeskamp ‘Shahida’ (martelaar) Wafa Idris werd gehouden in de stad Kalkiliya op de Westbank, midden juli dit jaar.

Vermoord de Joden
Onlangs verscheen Dr. Hassan Khader, oprichter van de Al Quds Encyclopedie (Al Quds is de Arabische naam van Jeruzalem), op de PLO-televisie. Hij benadrukte dat het vermoorden van Joden een religieuze plicht is. Hij citeert de profeet Mohammed om dit te onderbouwen: "De Dag van de Opstanding kan niet aanbreken voordat de Joden door u bestreden zijn, niet voordat een Jood zich verstopt achter een rots of een boom en zegt: O, moslim, dienaar van Allah, er is een Jood achter mij, kom en sla hem dood".
Ondanks het feit dat men de strijd tussen de Arabieren en Israël als een politieke strijd ziet, beweren Palestijnse religieuze en academische leiders zelf steeds, aan de hand van de Koran, dat in de naam van Allah de Joden moeten worden gehaat en zelfs worden vermoord.