Allerlei - jrg. 79-17

Feike ter Velde • 79 - 2003/04 • Uitgave: 17
Homoseksuelen, de kroon op de evolutie
"Homoseksuele mensen kunnen worden gezien als de kroon op het evolutieproces", zei onlangs Dr. Clive Bromhall (Dierkundige) bij de presentatie van zijn nieuwe boek (‘The Eternal Child’) op de Boekenbeurs van Edenburg (Schotland). Uitgaande van het gedrag van dieren beoordeelt hij menselijk gedrag. "Dieren hebben altijd de neiging tot speels gedrag. Homoseksualiteit is ook zo’n dierlijk creatief speels gedrag. Daarom zijn homoseksuele mensen in meerderheid creatief en kunstzinnig; zij zijn de kroon op de evolutie". Wie durft nog beweren dat homoseksualiteit ‘tegennatuurlijk’ is, zoals de Bijbel leert?

Bedenkelijke subsidie
Op 15 oktober jl. kwamen een Amerikaanse diplomaat en twee Amerikaanse veiligheidsagenten om bij een terreuraanslag in Gaza. Ze maakten deel uit van een Amerikaanse delegatie op weg naar een groep Palestijnen die in aanmerking zouden komen voor een Amerikaanse academische subsidie. Een extra wrange moordaanslag dus. Achteraf bleek echter, dat één van de kandidaten voor de subsidie banden onderhoudt met de Palestijnse terreurgroep Hamas. Mustafa Abu Sway, gastdocent aan een universiteit in Florida, onderscheiden door het Boston College, professor Islamitische studies aan de Palestijnse universiteit van Jeruzalem, ontving een onderscheiding van de theologische faculteit van Berkley (USA) en schreef twee boeken over middeleeuwse moslimgeleerden. Hij was één van de kandidaten voor de Amerikaanse subsidie en leek bij uitstek daarvoor geschikt. Terecht worden er nu in Amerika vragen gesteld over de beoogde subsidie aan Palestijnen die deel uitmaken van een organisatie (Hamas) die Israel wil vernietigen en een Palestijnse staat wil van de Middellandse zee tot aan de Jordaan.

Durf 't te zeggen
Je gevoelens wegstoppen en nooit te durven uitspreken hoe je denkt en voelt over belangrijke zaken in je huwelijk kan leiden tot verhoogde bloeddruk. Over een langere periode kan dat leiden tot ernstige gezondheidsklacht. Het advies luidt om ook moeilijke en controversiële dingen met je levenspartner bespreekbaar te maken. Laat hem/haar weten wat je denkt en voelt over voor jou belangrijke zaken. Een langdurige huwelijksrelatie in harmonie, komt ook de gezondheid ten goede.

Derek Prince overleden
De Engelse bijbelleraar, Derek Prince, is op 88-jarige leeftijd in Jeruzalem overleden. Direct na de Tweede Wereldoorlog was hij voor het Britse leger in Palestina waar hij de Joden vanuit de hele wereld zag terugkeren. Hij besefte, hoewel nog maar kort christen, dat dit vervulling van de bijbelse profetie moest zijn. Sindsdien liet hij niet na in zijn bijbelonderwijs de profetieën en Israëls herstel te betrekken als wezenlijk voor het verstaan van de Schrift en van de tijd. Hij schreef meer dan vijftig boeken over allerlei bijbelse thema’s als huwelijk en gezin, het werk van de Heilige Geest, bevrijding en genezing, zegen en vloek, bidden en vasten, geloof en vergeving. Zijn boeken gaan nog steeds over de hele wereld, in tientallen talen vertaald.

Zo kan het ook!
Kerken in Almere hebben de handen ineengeslagen om elke nieuwe inwoner van deze groeistad als welkomstgeschenk een Bijbel te geven. Speciaal voor Almere drukte de International Bible Society een Bijbel met op de omslag de skyline van de stad. De actie is een initiatief van het Evangelisch Contactorgaan Almere, waarin 15 kerkelijke gemeenten samenwerken. De komende drie jaar worden op die manier 18.000 Bijbels verspreid.
Bron: Joëlnieuws