Allerlei - jrg. 79-24

Feike ter Velde • 79 - 2003/04 • Uitgave: 24
Wereldevangelisatie
Het volgende evangelisatieschip van Operatie Mobilisatie (OM) zal "Logos Hope" gaan heten, zo heeft het scheepskantoor in Mosbach (Duitsland) laten weten. "We hebben lang nagedacht en gesproken over een naam die onze bediening zoveel mogelijk weergeeft", zegt directeur Bernd Guelker. De huidige schepen, de ‘Logos’ en de ‘Logos II’ laten zien hoe enorm ons bereik is. Met nu al meer dan 33 miljoen mensen over de hele wereld zijn we in contact gekomen. De ‘Logos II’ moet over twee jaar vervangen worden door de, nog aan te kopen ‘Logos Hope’, "dat ook zal worden ingezet om de boodschap van hoop te brengen aan de volkeren van de wereld", aldus het persbericht.

Wordt Israël islamitisch?
In Israel is nu al één op de vier kinderen onder de zestien jaar, islamitisch. Dit heeft het Israëlische centraal bureau voor statistiek zondag bekendgemaakt. Dit komt doordat de in Israël wonende Arabieren zich sneller voortplanten dan de Joden. Tevens is het aantal éénoudergezinnen in Israël ca. 20%, waardoor er minder joodse kinderen geboren worden.
De moslimbevolking stijgt elk jaar met 3,4 %, de joodse bevolking met 1,4 %. Daarnaast heeft de joodse immigratie haar laagste niveau bereikt sinds 1989.
Gevreesd wordt dat in de nabije toekomst het Arabische volksdeel groter zal zijn dan het joodse. In december 2003 zei voormalig premier Beyamin Netanyahu, dat Israëlische Arabieren een groter demografisch probleem vormen dan de Palestijnen, en dat daardoor Israël niet langer een joodse staat zou zijn.
Bron: Joods.nl

Palestijnse hoop
Ahmed Querei, de Palestijnse leider onder voorzitter Arafat, zei onlangs, dat hij verwacht nog voor het einde van de maand februari, een ontmoeting te hebben met premier Ariël Sharon van Israël in het kader van vredesbesprekingen. Tegelijkertijd waarschuwde Nabil Sha’at – Arafats minister van buitenlandse zaken – dat de voortgang van het vredesproces niet mag worden vertraagd door de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij deed een beroep op de Europese Unie, Rusland en de VN het vredesproces op gang te houden. Inmiddels zijn er al enkele voorbereidende gesprekken geweest tussen Ahmed Querei, Saeb Erekat van Palestijnse kant en de bureauchefs van premier Sharon.