Allerlei - jrg. 80-03

Feike ter Velde • 80 - 2004/05 • Uitgave: 3
's Werelds rijkste man
De rijkste man op aarde is nu een Europeaan. Het was de Amerikaan Bill Gates van Microsoft, maar door de dramatische val van de dollar tegenover Europese munteenheden is de Zweed Ingvar Kamprad nu de rijkste man ter wereld. Hij is eigenaar van Ikea en bezit een persoonlijk fortuin van 44 miljard Euro. Ikea startte in Zweden in 1958 en heeft nu zo’n 190 bedrijven in meer dan dertig landen. Ingvar Kamprad is 77 jaar. Zijn drie zoons werken in het familiebedrijf. Het gezin woont al sinds 1976 in Zwitserland.

Iran in Irak
Er zijn tekenen dat Iran achter de openlijke aanvallen van Shi’itische strijders in Irak staat. In feite is dat een oorlogsverklaring aan het Amerikaanse leger in Irak. Het lijkt erop alsof de Amerikanen deze werkelijkheid tot op dit moment niet openlijk aan de orde stellen. De Shi’itische strijdgroepen worden getraind en bewapend vanuit Iran. De hele regie van de terreuraanvallen op Amerikaanse en andere buitenlandse doelen is in Iraanse handen. De Shi’itenleider Moktada al-Sadr is niet meer dan een Iraanse agent. In een Iraans fatwa van de Shi’itische geestelijke leider Kadhem al-Hoesseini al-Haeri van 8 april 2003 wordt opgeroepen tot de strijd tegen de grote Satan, Amerika. Toen Saddam Hoessein ten val kwam werd Moktada al-Sadr aangesteld als de Shi’itische leider in de heilige stad Najaf. Onmiddellijk liet hij een aantal mensen vermoorden. In Iran zijn, naar sommige berichten, zo’n veertig duizend strijders getraind om in Irak ingezet te worden tegen Amerikaanse doelen.
Bron: WorldNetDaily

Spanje: prooi voor islam
Binnen kringen van fundamentalistische moslims worden de aanslagen in Madrid gezien als een aanval op het verwerpelijke systeem van democratie en als ondermijning van de Spaanse staat. Deze ondermijning moet eerst plaatsvinden voordat de islam definitief kan zegevieren in het land. Het vormt de eerste stap tot de overname van Spanje door de islam. Deze moslims willen het verderfelijke Europa veroveren en een wereldwijd kalifaat oprichten. Onlangs publiceerde de Volkskrant een artikel van de hand van Leon de Winter waarin hij stelde dat moslims het verlies van Zuid-Spanje in 1492 gewroken willen zien. Veel moslims zien de aanslagen in Madrid als straf voor de uitdrijving van de islam in 1492. In dit jaar eindigde een 800- jarige periode van moslimheerschappij in Spanje. Ook in Arabische pers wordt de afgelopen tijd deze veelzeggende datum genoemd als teken van schande voor de islam. Een schandvlek die weggezuiverd moet worden.