Allerlei - jrg. 80-06

Feike ter Velde • 80 - 2004/05 • Uitgave: 6
Een chip in je lijf
Beroemde en goede klanten van de Baja Beach Club in Rotterdam kunnen vanaf eind juni entree en drank betalen via een onderhuidse chip. De chip heeft de grootte van een flinke rijstkorrel en is onder de huid van de bovenarm onzichtbaar. De Baja Beach Club is naar eigen zeggen de eerste discotheek in de wereld die de indentificatie- en betaaltechniek gebruikt. De Spaanse vestiging van Baja in Barcelona begon op 25 maart met het implanteren van de chip. Een handjevol belangrijke gasten heeft inmiddels een betaalchip in de linkerbovenarm, een twintigtal bezoekers staat op een wachtlijst, aldus directeur C. Chase van de beide discotheken woensdag. De operatie duurt enkele minuten. De klant betaalt 125 euro en krijgt daarvoor de chip, de implantatie en een begintegoed van 100 euro. Bezitters van de zogenoemde VIPchip krijgen toegang tot een aparte VIP-ruimte in de discotheek. De chiptechniek komt uit de Verenigde Staten. Leverancier VeriChip verkoopt ook aan ziekenhuizen die de chips gebruiken om de gegevens van hun patiënten op te slaan.

Samengaan
Open Doors en Jubilee Campaign Nederland zijn met elkaar in gesprek over samenwerking waarbij ook een eventueel samengaan tot de gespreksonderwerpen behoort. Voorheen was Open Doors gericht op het in stilte ondersteunen van vervolgde christenen, terwijl Jubilee Campaign zich bezig hield met publieksacties en lobbywerk richting ambassades en politiek. Aangezien Open Doors een wijziging in haar strategie wil doorvoeren hebben de twee organisaties besloten met elkaar in gesprek te gaan over mogelijke vormen van samenwerking. Sinds 11 september 2001 is er veel veranderd in de wereld, en willen wij – Open Doors – ook politiek actiever bezig zijn." Opgericht in 1955 zet Open Doors zich wereldwijd in voor vervolgde christenen. Jubilee Campaign Nederland is de voortzetting van de Christelijke Stichting voor Hulp aan Gewetensvervolgden, die in 1980 is opgericht door Dirk Jan Groot, nu directeur van Dorcas. Beide organisaties hebben afgesproken dat de gesprekken eind september moeten zijn afgerond.

Biddende moeders
MOTHERS PRAYERS ('Biddende Moeders') organiseert op 18 september in Utrecht en 2 oktober in Helmond een ontmoetingsdag voor vrouwen die samen met andere vrouwen willen bidden voor hun kinderen en kleinkinderen, maar ook voor jongeren voor wie niet gebeden wordt. Ook vaders zijn welkom, want een 'Biddende Vaders'-initiatief is in ontwikkeling. Meer informatie: Marijke Derks, tel. 030-6875276, e-mail: mothersprayers_nl@hotmail.com.
Bron: Joel News