Allerlei - jrg. 80-18

Feike ter Velde • 80 - 2004/05 • Uitgave: 18
Moslimterreur
In de Israëlische krant, The Jerusalem Post, schrijft een columniste over de moord op Theo van Gogh door een moslimfanaat. Eigenlijk geen nieuws in Israël "want dat hebben wij hier dagelijks. "Helaas", aldus de column, "is de huidige tendens in Europa dat er geen slecht woord gezegd mag worden over de primitieve en barbaarse behandeling die honderden miljoenen vrouwen in de islamitische wereld en in islamitische enclaves in het Westen, ondergaan.
Er is een wereldoorlog aan de gang waar Europa zich tot nu toe niet van bewust lijkt te zijn, of door politiek-correct geneuzel en angst om voor racist uitgemaakt te worden, over zweeg. We moeten hopen dat Europa nu eindelijk gaat inzien dat het gevaar toch werkelijk uit de moslimhoek komt.
Theo van Gogh heeft de ultieme prijs betaald. Maar als Nederland zichzelf nu eindelijk in staat stelt zich tegen de steeds groter wordende dreiging van Islamitisch terrorisme te beschermen, zal zijn dood misschien ontelbare levens van andere Nederlanders hebben gespaard."

Geweld in Sulawesi opgelaaid
Moslims in Sulawesi (Indonesië) doen de laatste maand (ramadan) veel moeite om de broze vrede tussen christenen en moslims te verstoren. Er zijn weer veel aanslagen gepleegd. Op 13 november werden bij een bomontploffing in Poso vijf mensen gedood en vier gewond. Op 8 november werd de bestuurder van een minibus doodgeschoten. Op 4 november kreeg de christelijke dorpsoudste van Pinedapa, Sarminalis Ndele, een lift van een motorrijder aangeboden. De volgende dag kreeg een groepje mensen vanuit een rijdende auto een plastic zak toegeworpen, waarin het hoofd van de 48-jarige dorpsoudste zat. Sarminalis Ndele was geliefd in zijn dorp bij moslims en christenen. Het feit dat hij de lift aannam, bewijst dat hij door goede bekenden moet zijn vermoord, zegt Mona Saroinsong, van het Protestantse Crisiscentrum, die hem persoonlijk kende. Op 21 oktober is Hans Sinapi, een 25-jarige christen, door een sluipschutter doodgeschoten. Een dag eerder waren meer dan duizend zelfgemaakte bommen gevonden op een islamitische begraafplaats in Poso, waar ze verstopt waren.
Bron: Open Doors/Compass Direct

Leugentjes op de voorpagina
Het werd groot gebracht, meestal op de voorpagina’s van de krant: er is een nieuw soort mens gevonden op het Indonesische eiland Flores. Klein van stuk als hij was, moest hij in ieder geval 18.000 jaar geleden daar hebben geleefd. Hij kreeg de wetenschappelijke naam Homo Floresiensis, smalend ook ‘Hobbit’ genoemd,* naar de dwergen uit Lord of the Rings. Een ‘nieuw bewijs’ van de evolutietheorie. Onlangs gaven wetenschappers toe dat het verhaal niet klopt. Het waren de botten van een ‘modern’ mens. De stam woonde zo’n 1300 jaar geleden op Flores. Het was gewoon een leugentje. Maar dat vinden we helaas niet terug op de voorpagina’s.