Allerlei - jrg. 80-26

Feike ter Velde • 80 - 2004/05 • Uitgave: 26
Scholen als toveracademies
Onderwijsspecialist Anne Nijburg schrijft veel over de gevaren van occultisme in het onderwijs. Uit een recente publicatie het volgende:
"Het klinkt misschien raar, maar er komt weer een nieuwe school bij in Nederland. In deze nieuwe vorm van onderwijs wordt aan de kinderen geleerd regels te overtreden. Sterker, zij gaan er levensgevaarlijke dingen doen en spelen zelfs met hun leven en dat van anderen. Kinderen gaan leren hun paranormale krachten te gebruiken. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld op afstand lepels buigen en horloges stilzetten. Maar dat is nog niet alles. Met deze krachten kun je ook bliksem oproepen en sturen waarheen je wilt. Dus als je iemand wilt treffen, kun je het nu met bliksem doen. Zij leren hun paranormale krachten te gebruiken voor het halen van goede cijfers of het beïnvloeden van de leerkrachten. Ook leren kinderen er hoe je een vloek over iemand kunt uitspreken en zo is er nog veel meer… Deze nieuwe vorm van onderwijs wordt in de week van 5 oktober 2005 (kinderboekenweek) in heel Nederland ingevoerd. Alle bestaande scholen worden dan – zo hoopt men - omgevormd tot toveracademies. Alle magische boeken die gaan over hekserij, tovenarij en andere occulte praktijken worden de scholen ingebracht. Er wordt uit voorgelezen, uit onderwezen en in praktijk gebracht. Wie wil het als ouder op zijn geweten hebben dat zijn kind wordt ingewijd in de wereld van hekserij, tovenarij en magie?

Rouwen om abortus
Op zondag 30 januari jl. kwamen in Zuid-Afrikaanse plaats Ballito 300 mensen bijeen uit verschillende kerkelijke achtergronden om te rouwen over de meer dan 400.000 baby’s die werden vermoord in de moederschoot sinds 1 februari 1997, toen abortus werd gelegaliseerd in Zuid-Afrika. De rouw betrof niet alleen de vermoorde jongens en meisjes maar ook de uitbuiting van de hun moeders door de abortus-industrie. Men droeg borden mee als ‘Abortus schaadt de vrouw’ en ‘Abortus: één gedood – één gewond.

St. Janskruid bij depressie?
De behandeling van matige tot ernstige depressies met een extract van Sint Janskruid (WS5570) is net zo effectief als het geneesmiddel paroxetine. Bovendien wordt het beter verdragen en veroorzaakt het minder bijwerkingen.
Dat stellen Duitse wetenschappers in het Engelse vakblad British Medical Journal. De onderzoekers voerden een zes weken durende studie uit onder 251 patiënten met een acute depressie. De helft kreeg het kruidenextract, de andere helft kreeg paroxetine. Sint Janskruid is jaren verguisd door medici, omdat het de werking van andere medicijnen, zoals de anticonceptiepil, negatief kan beïnvloeden. Psychiater dr. P. Schulte van GGZ Noord-Holland, Noord waarschuwt daarom dat mensen het middel alleen in overleg met een arts moeten slikken.
Bron: ANP / Nu.nl