Dagboek van de kinderen van Arafat

Jan van Barneveld • 78 - 2002/03 • Uitgave: 16
Wij zijn vrienden van Israël. Dat steken we niet onder stoelen of banken. We leven mee met de vele slachtoffers van de Palestijnse terreur die over Israël gaat. De volgende feiten geven we u niet in de eerste plaats door om u te laten zien met wat voor een meedogenloze vijand Israël te maken heeft. Het gaat ook niet om aan te tonen tot welke gruwelijkheden de haat tegen Israël leidt. Ons hart is ook bewogen met het lot van tienduizenden Palestijnse kinderen die de dood in worden gejaagd. De verschrikkingen die door de tweede intifada aan het licht komen vult ons hart met afschuw en met verdriet.

30.03.2002: Ayat, een 16-jarig Palestijns meisje blaast zich op in een supermarkt in Jeruzalem. Twee Israëli's komen om en er zijn 22 gewonden.

23.04.2002: Drie Palestijnse tieners uit Gaza proberen onder het hek van een Israëlische nederzetting door te kruipen om een aanslag te plegen. Ze worden gedood.

09.07.2002: Een 15-jarig Palestijns meisje wordt gearresteerd. Zij bekende dat zij als zelfmoordcommando was gerecruteerd.

12.04.2002: Andaleeb, een 17-jarig Palestijns meisje blies zich op een drukke markt in Jeruzalem op.
Intifada: Meer dan 40 Palestijnse kinderen in Gaza hebben een arm verloren doordat ze met pijpbommen gooiden.

Aug.2002: Zes tieners, gewapend met automatische geweren, liepen
in Gaza mee in een demonstratie voor Irak.
Foto's van peuters, verkleed als zelfmoordcommando's verschijnen in de pers.

Febr.2002: Nora, een 16-jarig Palestijns meisje werd gedood toen ze Israëlische soldaten met een mes aanviel.

Zo kunnen we nog wel een bladzijde doorgaan.

Schuldig
Dit is de droeve oogst van het jarenlang zaaien van haat tegen Israël en het Joodse volk. Wie zijn schuldig?

- Arafat, die de kinderbommen prijst en die haat zaait in de harten van zijn mensen?

- De Palestijnse muziekgroep `Martelaren', die de deugden van het zich opofferen voor Allah bezingt?

- Imams en generaal Mahmoud Marzoug, die de kinderen verzekeren dat zij als martelaar in de hemel zullen leven? Of minister Jamah, die voor de Egyptische tv zei dat de aanvallen een opdracht van Allah zijn?

- Palestijnse scholen, moskeeën en zelfs kleuterscholen, waar haat tegen Israël wordt gepropageerd en de harten van die arme kinderen worden vergiftigd?

- Arabische landen en de EU die Arafat van geld voorzien om de intifada te bekostigen? De prijslijsten zijn bekend: Saoedi-Arabië heeft $ 250 miljoen toegezegd. De Palestijnse Autoriteit betaalt $ 2.000 per gedood kind en $ 300 per gewond kind. Saddam Hoessein betaalt $ 500 voor een gewonde, $ 1.000 voor een blijvend gehandicapte, $ 10.000 voor de familie van elke martelaar en $ 25.000 voor de familie voor elke menselijke zelfmoordbom?

- Palestijnse terroristen die kinderen gebruiken als menselijk schild in hun schietpartijen met het Israëlische leger?

- De ouders, die trots zijn op hun kind dat zich opoffert voor… ja, voor wie??

Zeker, hier zijn satanische machten in het spel. Maar de mens blijft verantwoordelijk.

Samenleving
Deze vreselijke feiten snijden ons door het hart. Wie komt op voor de rechten van het Palestijnse kind? Die kinderen groeien op in een wrede samenleving, in een cultuur van de dood. Een samenleving die haar kinderen offert op het altaar van een demonisch antisemitisme.

Ze spelen in straten, die versierd zijn met posters die de boze werken van de zelfmoordenaars verheerlijken. Op school, in zomerkampen, via de tv en zelfs op kleuterscholen wordt haat in hun harten geplant en worden ze opgeroepen zich te offeren voor de zaak van Allah. We schrijven dit met een diep gevoel van medelijden met die arme, misleide kinderen. Af en toe klinken er ook Palestijnse stemmen die voorzichtig protesteren tegen deze vorm van kinderoffers.

Als u voor Israël bidt, vergeet dan die kinderen niet. Bidt dat ze bevrijd worden uit die samenleving van de dood en dat zij op een of andere manier de Here Jezus mogen vinden. Hij alleen kan hen (en ook ons) bevrijden van alle kwaad.

drs. Jan van Barneveld