Dé keuze

Peter de Haan • 85 - 2009 • Uitgave: 21
Er worden ons, u en mij, steeds meer keuzes voorgelegd. Zo kon ik afgelopen week in de winkel kiezen uit zo’n tien verschillende soorten yoghurt. Toch stond degene die ik wilde hebben er net niet tussen. Veel keuzes zijn natuurlijk veel ingrijpender en gaan over hoe wij als christen leven. Dirk van Genderen licht er een keuze uit: voor of tegen Geert Wilders. Nu geven we bij Het Zoeklicht geen stemadvies, maar ik denk dat Van Genderen hier over Wilders de juiste toon te pakken heeft. Hij brengt het terug tot de keuze: gaan we voor angst of bewogenheid voor moslims.
Een andere keuze waar over geschreven wordt is tussen Darwin en Jezus. Welke levensvisie stelt ons hoop in het vooruitzicht. Bij Het Zoeklicht zijn wij blij met de artikelen die Mart Jan Paul en Gijs van den Brink namens het Centrum voor Bijbelonderzoek voor ons hebben geschreven. Daarbij wil ik meteen duidelijk maken dat deze drs. Gijs van den Brink een andere persoon is dan drs. Gijsbert van den Brink, een hoogleraar die niet gelooft in een schepping in zes dagen van 24 uur. Dat Gijs van den Brink daar duidelijk anders over denkt, blijkt onder andere uit deze conclusie: ‘Het evolutionisme minimaliseert de ernst van het kwaad en daarmee ook het nut van de verlossing.’
De belangrijkste keuze die we moeten maken is die voor de Here Jezus als onze Redder. Er zijn er nog velen die deze keuze nog niet hebben gemaakt. Daarom sluit ik af met de oproep van Van Genderen: Bidt om arbeiders om de oogst binnen te halen. Wilt u zich ook daarvoor laten gebruiken?
U kunt ook ons hierbij helpen, door de brief over de ‘Week van Offer en gebed’ die bij dit nummer zat ter harte te nemen.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht