Elfstedentocht

Henk Schouten • 81 - 2005/06 • Uitgave: 22
Elfstedentocht

Komt er dit jaar weer een elfstedentocht of moeten onze helden uitwijken naar Siberische streken om de tocht der tochten ter maken? Het is indrukwekkend te zien hoe deze mannen koude, sneeuw, ijzel en storm trotseren, één doel staat hen vast voor ogen, de tocht uitrijden.
Ik stel me voor dat de deelnemers zich veel moeten ontzeggen om goed getraind aan de start te verschijnen, maar vooral om onderweg door te zetten, niet op te geven, weer een stukje klunen. Maar wat een moment is het als daar, aan de finish, de dierbaren vol trots wachten.

Het geloof is eigenlijk ook zo’n prestatie, je moet soms tot het uiterste gaan. De Here Jezus spreekt over kruisdragen. Wie Hem wil volgen moet zijn kruis op zich nemen. Maar het is het waard. Wat ons wacht is een geweldige loutering. De bijbel spreekt over de kroon des levens, de kroon der heerlijkheid, de kroon der rechtvaardigheid.

Er zijn veel indrukwekkende Godsmannen, zij inspireren om te gaan voor dat éne doel. Het heerlijkst is, daar zien we Jezus.

Ds. Henk Schouten