Feest?!

Peter de Haan • 84 - 2008 • Uitgave: 11
Feest?!

Rond de tijd dat ik dit schrijf, is er veel te horen en te zien over het zestigjarig bestaan van de staat Israël. Waar een groot feest op z’n plaats zou zijn, wordt echter door de media vooral gewezen op het conflict met de Palestijnen. Jan van Barneveld geeft echter aan waarom de Jordaanse koning Abdullah II geen Palestijnse staat wil: hij wil geen terroristennest dicht bij zijn eigen grens.
Ondanks de negatieve berichtgeving over Israël, wil Het Zoeklicht wél het zestigjarig bestaan van de staat Israël, Medinat Yisrael, vieren. Over twee weken is er D.V. een speciale Toogdag bij Abu Gosh, in de buurt van Jeruzalem. Alle deelnemers van de Zoeklicht Israëlreizen zullen zich op deze plaats verzamelen. Dat wordt zeker een bijzondere bijeenkomst. Ook de winnaar van de Israëlreis, Albert Munting, is hierbij aanwezig. Zijn naam werd tijdens onze redactievergadering getrokken uit de nieuwe jaarabonnees.
De heer Munting was tot vorig jaar een van de inlezers van Het Zoeklicht voor de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB). Door het inspreken van onze artikelen is Het Zoeklicht ook beschikbaar voor de mensen die ons blad niet meer kunnen lezen. Zij kunnen hiervoor altijd wel mensen gebruiken. Wilt u hierover meer informatie, dan kunt u hiervoor bellen naar 0341-565473 of mailen naar vormgeving@cbb.nl.
Het profetisch woord is beschikbaar voor een ieder die het horen wil. Feike ter Velde wijst echter op de geestelijke leegheid van Europa. Wie wil deze boodschap nu nog horen? Henk Schouten schrijft over het herkennen van de ontwikkelingen, die ons één ding leren: Jezus Christus zal zeker en spoedig komen! Bent u klaar voor het Bruiloftsfeest?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht