Geen computer zonder Israël

Feike ter Velde • 82 - 2006/07 • Uitgave: 21
Eén van mijn Joodse contacten schreef een brief naar de directie van een groot warenhuis in België (de firma Oxfam), waar antisemieten en jodenhaters voor de deur en later in het warenhuis zelf, protesteerden tegen de verkoop van producten uit Israël. Het ging o.a. om mensen van de R.K.-organisatie Pax Christi en de Arabische club ‘Vlaams Palestina’. Het antisemitisme en de haat tegen Israël nemen overal in Europa ernstige vormen aan. Die dingen werden gezien in de jaren ’30, vooral in Duitsland en Oostenrijk, maar ook in de rest van Europa. Velen zwegen er toen over. Daarom is het van belang om vandaag hier steeds de vinger op te leggen, omdat iedereen ermee kan worden vergiftigd. Onlangs hoorde ik nog van vrienden, in het najaar teruggekomen uit Libanon, dat de oorlogsschade in Beiroet uiterst minimaal was. Het ging eigenlijk alleen om het flatgebouw waarin Hezbollah zijn hoofdkwartier had en het gebouw ernaast. Meer niet. “Israël heeft het netjes gedaan,” zeiden de Libanezen zelf. Maar de televisie deed ons vermoeden dat half Beiroet was platgebombardeerd. Het waren dagelijks dezelfde flatgebouwen, maar uit verschillende hoeken gefilmd. Zo wordt de leugen gepresenteerd. En zo gaat het voordurend.
Van die brief aan dat Belgische warenhuis kreeg ik een kopie, waaruit ik hieronder wat stukjes wil citeren. Hij schreef aan de directie o.a. het volgende:

Israël exporteert niet alleen tomaten, sinaasappelen, of bloemen. Israël is in vergelijking met de rest van de wereld het kleinste land met de grootste uitvoer van wetenschappelijke, geneeskundige en natuurkundige kennis.

De Arabieren, die 20% van de wereld bevolking vertegenwoordigen, hebben tot heden nog geen tien Nobelprijzen behaald. De holocaust, die het leven heeft gekost aan zes miljoen onschuldige moeders, vaders en kinderen heeft het Jodendom herleid tot slechts 0,02% van de wereldbevolking. Niettegenstaande is bijna een derde van de Nobelprijzen toegekend geworden aan Joden.
Ook in literatuur, filosofie, muziek, schilderkunst, cinema enz. behoren de joden tot de grootsten der wereld.

Israël exporteert naar de hele wereld, ook naar de Arabische landen, zijn kennis, zijn wetenschappelijke ontdekkingen, zijn verbluffende onderzoeksresultaten, zijn geneesmiddelen, die jaarlijks het leven van duizenden of tienduizenden mensen redden. Het zou best kunnen dat een van de demonstranten of iemand in zijn familie zijn leven te danken heeft aan een Israëlisch geneesmiddel.

Israël, met zijn uitvindingen voor de geneeskunde, staat aan de spits, na Amerika, als het gaat om medicijnen tegen zekere vormen van alzheimer, kanker, uterusfibromen, multiple sclerose, parkinson en tientallen andere ziekten of kwalen.

Sinds het honderdjarig bestaan van de Nobelprijs, die de grootste geleerden van de wereld bekroont, is bijna eenderde van de prijzen toegekend aan Joden, zoals bijvoorbeeld voor de geneeskunde aan Sir Bernard Katz, Maurice Edelman, Stanley Cohen, Rita Levi Montalcine, Ciechanoveren, Heshko en tientallen anderen.

Erg voor deze antisemieten, maar de grootste fysicus die de wereld ooit gekend heeft, Albert Einstein was een Jood, zoals trouwens Niels Bohr, Alan Heeger, de Belg Ilya Prigogine en de tientallen andere grote genieën, die bijgedragen hebben aan het welzijn van het mensdom.

U wilt Israël boycotten? Het is uw goed recht, maar dan moet u tenminste de moed hebben om alles wat te danken is aan Israël, te boycotten. Uw computer moet u op de stort gooien. Een groot deel van de technologie voor de Pentium NMX, de XP, de Pentium 4-processor of voor de vocale of de chipstechnologie is in Israël ontworpen. De belangrijkste firma's ter wereld, zoals Microsoft, Cisco en tal van anderen, hebben hun belangrijkste onderzoekslaboratoria in Israël. Uw computer weggooien zal voor u en uw kinderen pijnlijk zijn.

Maar het is nog erger! Uw onmisbare gsm (mobiele telefoon), die u gebruikt om van afstand orders te geven aan uw manifestanten, terwijl u zit in uw luie zetel, die moet u zeker weggooien, vernietigen! Hoogstwaarschijnlijk heeft uw gsm u nooit verteld, dat hij oorspronkelijk van Israël komt. De oorsprong van de cellulaire telefonie is in Israël ontwikkeld.
In de modernste onderzoekslaboratoria werken Israëlische geleerden hand in hand samen met grote wereldconcerns zoals Siemens, Ericson, Motorola, enz..

Niettegenstaande uw propaganda is het vertrouwen in de Israëlische Staat en in de Joodse genie verbluffend. Ondanks de moeilijke politieke en militaire situatie in Israël heeft kort geleden een der grootste investeerders van de wereld en tevens de tweede grootste fortuin ‘Warren Buffet’, geen Jood(!), honderden miljoenen dollars in Israël geïnvesteerd.

Ja, dames en heren van Oxfam, Palestijnse Platform, PvdA, de toekomst is voor jullie niet rooskleurig. De tomaten, de kiwi's en de sinaasappelen kunt u gemakkelijk vervangen. De bloemen kunt u missen. Maar uw computer, uw mobiele telefoon, de Israëlische geneeskunde of technologie niet.

Want de computer mag u nu eigenlijk niet meer gebruiken, de mobiele telefoon moet u weggooien, uw depressie kunt u niet meer bestrijden bij aan gebrek aan Israëlische antidepressiva. Wat nu? Ik heb bijna medelijden met jullie, maar maakt u zich geen zorgen de deuren van Iran staan voor u wijd open.


Tot zover de citaten uit de brief aan de directie van het warenhuis. Hopelijk stelt men deze demonstranten op de hoogte van de inhoud van deze brief. Want feiten zijn feiten. Niet om te roemen, maar om de dwaasheid van deze antisemitische en anti-Israëlische schreeuwers met gezond verstand tegemoet te treden.

Feike ter Velde