In Memoriam: Dolf Vorsterman van Oijen

drs. Peter Esmeijer • 79 - 2003/04 • Uitgave: 9
In MemoriamDOLF VORSTERMAN VAN OIJEN

(10 APRIL 1947 - 7 JULI 2003)
Maandagochtend 7 juli 2003 is om 6.45 uur in Herzogsweiler (Zuid-Duitsland) de trouwe dienstknecht van de Heer naar Vaders Huis gegaan.

Als evangelist en musicerende zendeling heeft hij een enorme invloed gehad op het gospelgebeuren in Nederland. Als oprichter en voormalig leider van de Burning Candles (Zwolle) heeft hij zowel in Nederland als in het buitenland bekendheid verworven. De Burning Candles was een van de eerste gospelgroepen die live te zien was op de televisie (Evangelische Omroep).

Na afsluiting van zijn leiderschap van de Burning Candles is hij met zijn gezin 16 jaar geleden naar Zuid-Duitsland vertrokken. Van daaruit ging zijn bediening met zijn gezin (Dolf & Family) verder. Ook vanuit Duitsland opererend wist de internationale media (radio en tv) hen snel te vinden. Via hun internationale bediening d.m.v. muziek, zang, dans en Woordverkondiging zijn vele mensenharten bereikt.

In november 2002 werd bij hem pancreas-kanker ontdekt. Een operatie volgde en daarna werd hij chemotherapeutisch behandeld. Vele gelovigen hebben biddend voor Dolfs herstel en genezing meegestreden.

Zelfs tijdens zijn ziekte heeft hij de podia en kansels beklommen om het reddende evangelie te verkondigen. Hij was ook nog van plan om deze zomer een tour mee te maken in Spanje. Op 29 juni 2003 waren Dolf en Irma 30 jaar getrouwd. Ruim een week later is hij thuisgehaald. Zijn geliefden, vrouw Irma en hun zes kinderen, Kristian, Nathalie, Stephan, Corinne, Carl-John en Cheryl laat hij achter.Een gehoorzame en trouwe dienstknecht van Jezus Christus is eervol als Koningskind in Vaders Huis binnengehaald.Drs. Peter Esmeijer