Israël en christenen

• 79 - 2003/04 • Uitgave: 22
Knessetleten van rechts en links staken onlangs een hand uit naar christenen, toen zij de eerste parlementaire discussiegroep oprichtten, in een poging om de banden met pro-Israël christelijke groeperingen in de wereld, te versterken.
"Wij hebben hun hulp nodig om te vechten tegen de de-legitimatie van Israël, dat steeds sterker en sterker wordt," zei Uri Stern (Nationale Unie), die samen met Yair Peretz (Shaspartij) de discussiegroep voorzat.
"Israël heeft geen betere vriend in de wereld dan de Verenigde Staten en dat komt voor een niet gering deel, door onze christelijke vrienden in Amerika. Wij hopen hetzelfde te zien gebeuren in Europa en elders. Onze gemeenschappelijke waarden, gebaseerd op onze gemeenschappelijke Joods-Christelijke erfenis, zijn de bron voor de sterke banden tussen ons", zei Stern.
Individuele politici, zoals Minister Benny Elon (Nationale Unie), hebben reeds hun hand uitgestoken naar Christelijke groepen en politici. Maar er is nimmer een formele lobby geweest in de Knesset om het contact met en hulp van christenen in Israël te bevorderen.
De groep zal een adres vormen voor christelijke groepen en politici, die Israël bezoeken en hier wil-len wonen. Zij zal contacten zoeken met christenen in het buitenland, die Israël steunen. "Het is een lobby die reeds lang geleden gecreëerd had moeten worden, met name in het licht van het groeiende internationale sentiment tegen Israël", zei Stern.
Vertegenwoordigers van drie grote Christelijke Zionistische Organisaties: Bruggen voor Vrede, Christenen voor Israël en de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (ICEJ) zijn van plan om de inaugurale bijeenkomst van de Knesset-groep volgende week bij te wonen.
Directeur Malcolm Hedding van de ICEJ zei: „Wij verwelkomen dit initiatief als een mogelijkheid om Israël verder te steunen door aan de Knessetleden het vitale werk, dat christelijke zionisten doen voor en ten behoeve van de staat, bekend te maken.