Kinderen als wapens

Jan van Barneveld • 78 - 2002/03 • Uitgave: 23
De 18e december 2002 heeft de Algemene Vergadering van de VN een resolutie over Palestijnse kinderen aangenomen. Dit was de 20e anti-Israël resolutie in 2002 van de VN. Aan de praktijk van de Palestijnse Autoriteit om kinderen aan te moedigen mee te doen aan de gewapende strijd en om zichzelf te geven als zelfmoordbom, kreeg in de resolutie geen aandacht. Evenmin werd een woord gewijd aan de meer dan 100 Israëlische kinderen die door de Palestijnse terreur zijn omgekomen.

Kinderen zijn voor de Palestijnen een machtig wapen. Zij hebben zichzelf door het trainen en inzetten van kinderen in een zogenaamde win-win situatie gemanoeuvreerd. Immers als zo'n kind ‘slaagt’ dan zijn er weer wat Israëli's omgekomen en als zo'n kind omkomt maakt de internationale pers gretig gebruik van de situatie om Israël als een wrede, onderdrukkende natie te schilderen, die zelfs kinderen niet ontziet.

U kunt dat zelf nagaan. Regelmatig lezen we berichten als: `Leger van Israël doodt Palestijnse kinderen'. Niet verteld wordt dat die kinderen er vaak op een zelfmoordmissie uitgestuurd zijn. Zoals de 14 jarige Mohammed Dawas en twee vriendjes, die begin januari een Israëlisch dorp in Noord Sinaï probeerden binnen te dringen. Of de twee pubers (14 en 15 jaar) die gewapend met granaten en kalachnikov geweren een Israëlisch konvooi aanvielen. Of twee wel heel jonge knulletjes van 8 en 12 jaar, waarvan één totaal gedrogeerd, die gewapend Netzarim in Noord Gaza binnendrongen.

Een Palestijnse psycholoog, dr. Massalha, vertelde dat 50% van de Palestijnse kinderen van 6—11 jaar ervan droomt zelfmoord terrorist te worden. Zo worden die arme kinderen misleid door hun geestelijke en maatschappelijke leiders. De psycholoog waarschuwde dat men bezig is binnen tien jaar een zeer moordzuchtige generatie te kweken.

Met de nood wordt het belang van onze voorbede groter.

drs. Jan van Barneveld