Mooie woorden

Peter de Haan • 86 - 2010 • Uitgave: 22
Half oktober, een weekje vrij, dus tijd om eens op een rustig moment te gaan winkelen. Over de grote hoeveelheid snoepgoed die in aanloop naar de Sinterklaasviering al in de winkels ligt, kan ik me niet meer verbazen, gezien het gigantische commerciële karakter hiervan. Wel viel me op dat winkeliers ook niet meer zo voorzichtig zijn met het uitstallen van kerstspullen. Tijd dus om ook ons kerstnummer bij u onder de aandacht te brengen. Dat doen we al een klein beetje op pagina 7. U kunt dus nu al extra nummers bestellen!
Maar ook dit nummer is het lezen en uitdelen waard, met artikelen over onderwerpen die praktische handvatten geven aan het christen-zijn. Bert Reinds laat zien wat de Bijbel over geven te zeggen heeft en hoe onze houding ten opzichte van ons geld is. Het vaderschap wordt in het artikel van Els ter Welle vergeleken met het bouwen van een kathedraal. De manier waarop je een kind opvoedt heeft zijn weerslag op hoe die zijn/haar kinderen weer opvoedt en zo verder. Gelukkig heeft niet alleen het slechte voorbeeld van ouders invloed op het nageslacht, maar ook het goede. Feike ter Velde nodigt uit tot zelfonderzoek. Bestaat ons geloof uit mooie woorden, dan val je door de mand wanneer je door God wordt getest. Ons geloof moet meer zijn dan het kennen van een paar Bijbelteksten, het gaat om de binnenkamer en gebed bij een open Bijbel.
Onderwerpen die niet alleen van toepassing zijn voor pasbekeerden, maar ook voor mensen die al jaren naar de kerk gaan. Net als bij Simson, laat de Here God ook aan ons weten dat Hij nog genadig is.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht