Noach en Lot

Peter de Haan • 85 - 2009 • Uitgave: 20
Wat lijkt het al weer lang geleden. Toch ligt de Maranathadag nog maar kort achter ons. Maar inmiddels is er al zoveel gebeurd. Nadat de tent was leeggehaald en de toiletwagens waren opgehaald, is de tent in een mum van tijd afgebroken. In het Brandpunt en op kantoor moest natuurlijk ook een hoop weer worden opgeborgen. Terug naar zolder voor volgend jaar. En net toen alles weer op de rit was, kregen we te maken met een grote computerstoring. Desondanks ligt dit nummer toch op tijd bij u in de brievenbus, waarvoor dank aan onze vormgever Sander, die veel verloren tijd heeft goedgemaakt.
In dit nummer blikken we nog even terug naar de Maranathadag en de Jongerenavond. Allereerst dank aan alle vrijwilligers en medewerkers. In zijn verslag laat Jacques u meedelen in de waarschuwende, maar ook gezegende boodschap die aan de jongeren werd meegegeven. Hij sluit af met een oproep aan u.
Tijdens de Maranathadag werd gesproken over Noach en Lot. Beiden verkeerden zij in dezelfde omstandigheden, leefden ze in een van God afgekeerde wereld. Klinkt helaas erg herkenbaar, toch? Toch blijkt uit reacties op verslagen in de krant dat er christenen zijn die deze geestelijke depressie, zo kun je de geestelijke toestand van de moderne maatschappij wel noemen, ontkennen. Gelukkig - en dat hebben de kranten ook opgeschreven - is er ook gesproken over redding. Maar dan moet je wel eerst beseffen dat je redding nodig hebt! Daarbij wil ik u graag wijzen op Genesis 19. De schoonzoons van Lot werden wel gewaarschuwd, maar zij vonden het dwaas. Helaas, dat klinkt weer herkenbaar. Maar… er is nog tijd, nog wel.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht