Opwekking

Jef de Vriese • 80 - 2004/05 • Uitgave: 14
OpwekkingWij bidden, maar veranderen we werkelijk van dag tot dag? Wij bidden dat mensen tot geloof komen, maar zijn niet kapot van onze eigen gebrokenheid of van de dramatische verlorenheid waarin die mensen zich bevinden. Wij vinden dat de wereld de verkeerde richting uitgaat, maar haten de heimelijke zonde in ons leven hooguit omdat ze ons schade berokkent, en zelden omdat ze verschrikkelijk veel pijn doet aan het Vaderhart van God en Zijn eer in ons leven wegneemt. Wij hebben verdriet over de moeite en de schade die anderen ons aandoen, maar kunnen ons niet meer herinneren wanneer wij over onze eigen zonden hebben gehuild.

Indien onze bediening het brengen van geestelijk herstel is, dan is onze opdracht ons zelf in die vernieuwing te laten onderdompelen. Onze passie om Hem echt te kennen zou als een verterend vuur door onze emoties moeten gieren, vol hartzeer om de zonde, vol hoop op de redding, overheersend vol verlangen naar dagelijks leven in Hem die zich onmiskenbaar duidelijk in ons openbaart. Dat is wat Hij wil.

Indien Hij dat niet geeft, is er iets mis met ons, niet met Hem. Het is hoog tijd voor meer verlangen naar God!drs. Jef De Vriese