Radicaal

Peter de Haan • 83 - 2007 • Uitgave: 2
Vorige week vierden we Pasen, het feest waarbij de kern van het geloof centraal staat. Het geloof in de opstanding van onze Here Jezus, waardoor onze zonden zijn afgekocht. En geloven mag weer, zo schrijft Feike ter Velde in de Tijdspiegel. De christelijke kerk kruipt langzaamaan weer uit haar isolement.

Maar mag dan ook de persoonlijke relatie met God weer zichtbaar worden? Waarschijnlijk wordt dat laatste alleen maar steeds lastiger. Hoe dichter de terugkomst van Jezus nadert, hoe meer Zijn bestaan zal worden afgedaan als sprookje. Franklin ter Horst waarschuwt er zelfs voor dat vele christenen Hem alleen nog maar zullen zien als een van de vele wereldleraren.

Door verschillende schrijvers wordt in dit Zoeklicht weer duidelijk gemaakt dat rechtvaardiging alleen mogelijk is door het geloof in Jezus Christus. Jacco Stijkel grijpt hiervoor terug op de oproep van Jona aan Ninevé: bekeer u! Voor de inwoners van Ninevé betekende dit een heel radicale stap, maar die was heel hard nodig! Ook van u verlangt de Here zo’n duidelijke uitspraak.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht