Spanning

Peter de Haan • 87 - 2011 • Uitgave: 17
Op ons kantoor wordt druk gespeculeerd. Dat had u waarschijnlijk niet gedacht. Waarover? Over de invulling van het eerste personeelsuitje van in ieder geval de laatste zes jaar (de periode dat ik bij Het Zoeklicht werk). Wordt het boerengolf, een kanotochtje of iets heel anders? Ach, op 30 augustus weten we het. Op die dag zijn wij voor u niet bereikbaar, maar daarna zijn we met vereende krachten weer tot uw dienst.
Spanning is er zeker in en rond Israël. In het voorjaar maakten de Palestijnen duidelijk dat ze in september een zelfstandige staat uit willen roepen. Hoe zal dat gaan lopen? We weten wel - en Dirk van Genderen schrijft daar ook over - dat de Here God het land aan Israël heeft beloofd. We weten ook dat er vrede zal komen. Jan van Barneveld beschrijft voor een aantal buurlanden van Israël hoe die vrede bereikt zal worden. Overigens, Theo Niemeijer beantwoordt ook nog een vraag over vrede; dan gaat het over het Messiaanse vrederijk.
Wat ook iedere keer weer spannend is, is wiens verhaal Johan Zijlstra optekent. Wanneer u dit keer de juiste oplossing instuurt, maakt u kans op het boek ‘Slaaf’ van John MacArthur. Dit boek gaat over wat het betekent om christen te zijn zoals de Here Jezus heeft bedoeld. Een aanrader, dus mail snel uw oplossing naar leesenweet@zoeklicht.nl.
Tot slot wil ik u op deze plaats nog graag attent maken op drie activiteiten: de Jongerenavond op vrijdag 23 september, de Toogdag op zaterdag 24 september en de Zoeklicht Studiedag op zaterdag 29 oktober. Over deze laatste dag kunt u op pagina 10 wat meer lezen. Tot ziens?!

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht