Spreuken 3:19 (I)

Els ter Welle • 82 - 2006/07 • Uitgave: 2
Spreuken'De Here heeft door wijsheid de aarde gegrond, door verstand
de hemelen vastgesteld'
Spreuken 3:19“Op een dag liep ik langs het strand en ontdekte een rubberballetje onder het zand. Hoe was dat daar terechtgekomen? Ik zal het u vertellen:

Honderden jaren geleden groeiden er op een tropisch eiland een palmboom en een rubberboom. Op een dag viel er een kokosnoot uit de boom en raakte een steen. Een klein stukje van de schaal brak daardoor af. De mieren vonden al gauw deze opening en aten stukje bij beetje de noot helemaal leeg. Alleen de holle bast bleef over. Toen viel er een tweede kokosnoot uit de boom. In zijn val raakte hij een hoofdtak van de rubberboom. Die beschadigde en daaruit sijpelde rubbersap op de grond. De lege kokosnoot lag er precies onder met de opening naar boven. Het rubbersap liep rechtstreeks in de lege bast.

Toen stak er een wind op, die stof en zand deed opwaaien. Een deel van het stof bestond uit zwavel en een ander deel was afkomstig van de roodgekleurde rotsen. Heel wat stof vond zijn weg door de opening van de noot. De wind zorgde dat een blad over het gat heen bleef liggen en de druppels rubbersap verzegelden de opening in de bast. Er kon niets meer in of uit. De zee overstroomde het strand en nam de kokosnoot mee. De kokosnoot duikelde op en neer op de golven en zo werd het rubbersap met de zwavel en het zand vermengd. De zon was heet en daardoor vulkaniseerde het rubber tot een massieve, perfect ronde elastische bal. Het kleurrijke zand zorgde voor rode en gele strepen en zo ontstond een stuiterbal. Uiteindelijk sloeg de kokosnoot tegen een rots, brak open, de bal rolde uit de bast, dreef weg en bleef tenslotte liggen op het strand waar ik hem vond.”*


Een ongelooflijk verhaal, dat de ongelooflijkheid van de evolutietheorie weergeeft. Hemel en aarde zijn niet ontstaan door een enorme aaneenschakeling van uitzonderingen en toevalligheden. God schiep hemel en aarde!Els ter Welle*Alles uit niets, pag.52,53 (vrij en verkort weergegeven)