Vakantie

Peter de Haan • 87 - 2011 • Uitgave: 13
Zelf ben ik net terug van vakantie en een van de collega’s geniet nu van wat vrije tijd en hopelijk mooi weer. En zo gaat dat de rest van deze zomer door met ook de andere collega’s. Maar ik zal u niet vermoeien met onze vakantieplanning, kantoor en boekhandel blijven voor u bereikbaar. Ik wilde u eigenlijk wijzen op de brochure die u midden in dit blad tegenkomt. Dit najaar hopen wij namelijk weer met een groep naar Israël te reizen. Van 17 tot en met 24 november kunt u met Gerrit Leuvenink een tocht maken via Jeruzalem naar de Dode Zee en het Meer van Tiberias. Aanmelden kan natuurlijk via dit formulier, maar ook via www.zoeklicht.nl/israelreizen.
Bert Reinds schrijft over een heel ander soort reizigers, namelijk zendelingen. Wat lijken zij toch bevoorrecht, om zo concreet bezig te mogen zijn met het uitvoeren van de Grote Opdracht en zoveel gebedsverhoring mee te mogen maken. Maar een andere kant van dit werk blijft vaak onderbelicht, of zelfs onbelicht. Bert Reinds stelt echter dat het belangrijk is voor de zendeling dat we ook oog hebben voor de stress die dit werk op kan leveren, voor de evangelist zelf, voor zijn/haar gezin en thuisfront. Wanneer u de zending serieus neemt, blijf dan vooral voor deze arbeiders in de oogst bidden.
Maar laten we ook de kerk in het Westen niet vergeten. De geest van de Antichrist is volop aan het werk en heeft tal van dwaalleraars op de been gebracht, zo schrijft Feike ter Velde. Want hoewel we na Pinksteren mogen leven in de volle waarheid, wordt deze waarheid ook binnen kerken steeds minder helder gebracht. Laat u aan anderen zien hoe Gods Geest door u werkt?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht