Vlucht!

Jef de Vriese • 83 - 2007 • Uitgave: 16
Vlucht!Het is schrijnend, maar wij worden telkens weer geconfronteerd met mensen die hun huwelijk en bediening op het spel zetten. Velen controleren de begeerte niet die de duivel probeert te gebruiken om hun leven in de vernieling te brengen. Waarom riskeren mensen hun huwelijk, beroep, bediening en reputatie door toe te geven aan verleiding uit de begeerte?

De reden is eenvoudig: toen ze weerstand moesten bieden en tot God moesten naderen, hebben ze het niet gedaan. Helaas zijn er voorbeelden genoeg van mensen die de Bijbel beter kennen dan u en ik, die plotseling in de val lopen. In het pastoraat ontwikkelen zij ongewenste emotionele betrokkenheid. En in plaats van de relatie te breken en door te verwijzen zijn ze plotsklaps gevangen. Of er verschijnt een beeld op hun computer en in plaats van te vluchten zijn ze gevangen. Het is niet moeilijk om in uw eigen omgeving een lijst te maken van mensen die tot bekering gekomen zijn, van oud naar nieuw en die de verzoeking niet hebben overleefd. Waarom? Omdat ze dachten dat ze sterk genoeg waren; heilig genoeg; geestelijk genoeg; dat het hun niet kon overkomen. En toen het langs kwam zijn ze dus niet uit alle macht gevlucht. Ze hebben er naar staan kijken.

Waarom? Ze hebben de begeerte bevrucht. Aanvankelijk koesterden zij de illusie dat ze het konden controleren, maar uiteindelijk waren ze verslagen. Zij dachten: ik hoef niet te vluchten; ik ben sterk; ik kan dit aan; ik kan de spelregels veranderen; ik pas mij wel aan. Maar wij kunnen de regels niet wijzigen! Vlucht!Jef De Vriese