Winnaar

Peter de Haan • 84 - 2008 • Uitgave: 17
We hebben de afgelopen zomer weer heel wat winnaars voorbij zien komen. Enkele sporters mogen zich weer een tijdje de beste noemen in hun tak van sport. Maanden van trainen en andere voorbereiding gaan aan een grote wedstrijd vooraf. Dit moet er allemaal uit komen in die ene wedstrijd, waardoor de naam in de sportgeschiedenis kan worden bijgeschreven.
De Franse president Nicolas Sarkozy presenteerde zichzelf onlangs als winnaar. Hij had het toch mooi voor elkaar gekregen: de oprichting van de Mediterrane Unie. Hij wil graag geschiedenis schrijven en vrede brengen in het Midden-Oosten. Feike ter Velde zet deze gebeurtenis echter in het licht van de toekomst. Worden met deze unie namelijk niet de grenzen van het oude Romeinse rijk opnieuw hersteld?
Die ontwikkelingen zijn profetisch gezien zeer interessant. Hans Kruisman legt in dit nummer uit waarom het bestuderen van de profetieën alles behalve zinloos is. De profetieën laten ons onder andere de almacht van God zien en geven ons kennis van het werk van het duister. Wanneer je weet waar het gevaar vandaan komt, kun je je daar immers ook beter op voorbereiden. Net als een sporter die het parcours verkent om te weten waar de hindernissen staan.
Gieneke van Veen wijst op de tijd van Jeremia, die in veel opzichten toch op de tegenwoordige tijd lijkt. Jeremia zag de trekvogels weer overvliegen, die Gods natuurwetten beter onderhouden dan dat wij dat met Gods wetten doen. We kunnen echter steeds weer tot Hem terugkeren. Hoe vaak we ook struikelen, Hij wacht ons op met gespreide armen. In Hem zijn wij meer dan overwinnaars.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht