Zichtbaar voor de wereld

Peter de Haan • 85 - 2009 • Uitgave: 3
Het leven in deze tijd valt niet altijd mee. Hoe blijf je als christen overeind in een wereld die bol staat van verleidingen en valkuilen? Laat onze levensstijl wel iets van Christus zien? Bert Reinds heeft het in dit Zoeklicht over hoe we het christen zijn praktisch uitwerken in onze relaties. Echt leven als christen wordt zichtbaar in hoe we met elkaar omgaan. ‘Dan wordt de Here God erdoorheen verheerlijkt en zichtbaar aan een wereld die Hem nodig heeft,’ zo besluit hij zijn artikel.
Dirk van Genderen wijst op de mensen die door de huidige ontwikkelingen in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Hebben we daar als gemeenten en als individuele gelovigen wel voldoende oog voor. Ook hier geldt dat we door ons handelen iets van God kunnen laten zien. En wat heeft de wereld dat hard nodig, iets te zien van onze Here.
De wereld die Feike ter Velde in de Tijdspiegel schetst is er één waar je niet al te vrolijk van wordt: de opmars van het Rusland van Poetin en zijn banden met Iran, de spanningen in het Midden-Oosten, de grote economische problemen. Gods Woord biedt ons echter een stevige fundament voor de toekomst. We mogen verwachtingsvol uitzien, want er ligt een mooie toekomst voor ons, gelovigen. Ik heb zelf de afgelopen paar maanden geleerd dat leven in verwachting in ieder geval één gevolg heeft: je wilt er met iedereen over praten en zo vaak mogelijk. Leeft u ook zo in verwachting, als een ‘tamar’ in de woestijn, met de geestelijke wortels uitgestrekt naar het water van Gods Woord en vrucht dragen om de Heilsbron te verkondigen?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht