Image

Drie lichamen gegijzelden Gaza gevonden

Artikel
21 mei 2024

Niemand heeft het meer over de gegijzelden die zich in Gaza bevinden, maar ze zijn er nog wel. Zo heeft het Israƫlische leger voor het weekend drie lichamen geborgen uit het gebied, waaronder dat van Shani Nicole Louk, de jongen Duits-Israƫlische vrouw die door Gaza werd gereden in de bak van een pick-up truck.

De 22-jarige vrouw die in haar dagelijks leven tattoo-artieste was, werd meegenomen van het muziekfestival Supernova. Terwijl de terroristen haar toen al dode lichaam door Gaza reden, riepen ze de naam van Allah aan en werd haar bijna ontklede overblijfsel geslagen en bespuwd door de burgers van Gaza. Onder hen bevonden zich ook jonge kinderen. Naast Shani Louk zijn ook de lichamen gevonden van Amit Bouskila en Itshak Gelernter. 

Dit is de realiteit tot op de dag vandaag, hoewel we er niet veel over horen en zien in Nederlandse media. Daarnaast komen er ook nog steeds berichten naar buiten over het misbruik van vrouwelijke gegijzelden. Sommigen van de vrouwen die al vrij zijn gekomen, zeggen dat hun trauma zo groot is dat ze er niet mee kunnen leven. Laten we dit alles niet vergeten in de gigantische vloedgolf aan schreeuwerig, vaak antisemitisch gekrakeel in de media rond de oorlog in Gaza: deze 'vergeten' mensen zijn de onschuldige slachtoffers van een verschrikkelijke tragisch gebeuren en als we niet oppassen dreigen zij op de vuilnisbelt van de vergetelheid te raken.