Image

Erdogan vergelijkt Netanyahu met Milosevic

Artikel
04 december 2023

5 december - President Erdogan van Turkije noemde de Israëlische president Netanyahu 'de slager van de Gaza' en vergeleek hem met de Servische oorlogsmisdadiger Milosevic. Hij verklaarde dat Netanyahu terecht zal staan als oorlogsmisdadiger na de oorlog tussen Israël en Hamas.

De stevige uitspraken van Erdogan werden gedaan tijdens een ontmoeting van de Organisatie van Islamitische Samenwerking in Instanbul. Toch moeten ze ons niet verbazen. De Turkse president staat niet bepaald bekend om zijn zachtzinnigheid en nuance als het aankomt op de oorlog tussen Hamas en Israël. Eerder al noemde hij Hamas een ‘bevrijdingsgroep’ en ontkende hij dat het een terroristische organisatie was.

Naast kritiek op Netanyahu, had Erdogan ook kritiek op de permanente leden van de VN-veiligheidsraad. Hij prees secretaris-generaal Gutteres voor zijn pro-Palestijnse en anti-Israëlische uitspraken en verweet de veiligheidsraad dat zij zijn plannen saboteerden. 

Erdogan laat zo duidelijk zien dat de Jodenhaat van de Turkse president nog niet is afgenomen. Zoals al eerder door ons geschreven is dit een duidelijk teken van de tijd. Steeds weer zien we dat alles wat zich afspeelt rondom Israël, leidt tot extreme reacties. De Bijbel voorzegt het al: uiteindelijk zal de stad van God en het land en het volk dat daarbij horen, een bedwelmende beker worden en een steen die moeilijk te tillen is (Zach. 12: 2 & 3).