Image

Hamas houdt wapenstilstand tegen, aldus Amerikaanse functionaris

Artikel
13 maart 2024

13 maart - Een functionaris uit de kringen rondom Biden heeft in een besloten persconferentie toegegeven dat Hamas een voorstel tot een zes weken durende wapenstilstand tegenhoudt. Het struikelpunt: ze weigeren gijzelaars vrij te laten.

Het gaat om kwetsbare gijzelaars. ‘De weg naar een wapenstilstand is niet ingewikkeld,’ zei de functionaris die enkel bekend staat als senior official number two. ‘Er zou vandaag nog een wapenstilstand van op z’n minst zes weken kunnen zijn, als Hamas zou instemmen met het vrijlaten van een afgebakende groep kwetsbare gijzelaars, waaronder vrouwen, ouderen, zieken en gewonden. Deze deal ligt nu al meer dan een week op tafel.’ Hij zei dit voorafgaand aan de State of the Union van president Biden op 7 maart jongstleden.

Dit bericht - waarover je in de Nederlandse media niets hoort - laat duidelijk zien waar de crux van het hele verhaal zit: als Hamas vandaag de wapens neerlegt en zich overgeeft, is er morgen vrede. Als Israël dat doet, begint morgen een tweede holocaust. Laten we dat niet vergeten.

Bron: Christian Post