Image

Hamas vermoordt hulpverleners en steelt gedropt voedsel

Artikel
27 april 2024

De kop van dit artikel doet je wellicht vermoeden dat dit een beschuldiging is uit het kamp van Israël richting Hamas, maar niets in minder waar. Deze nieuwe aanklacht tegen Hamas en haar misdaden richting de eigen bevolking is niet een product van de Israëlisch-Palestijnse informatie-oorlog, maar van Fatah. De Palestijnse autoriteit op de Westelijke Jordaanoever beschuldigt Hamas openlijk van het uithongeren van de Gazaanse bevolking.

Een woordvoerder van de organisatie heeft dit bekendgemaakt. Fatah beschuldigt Hamas van het stelen van voedsel en water en het expres ombrengen van hulpverleners van andere organisaties om zo de humanitaire ramp van een voedselcrisis in Gaza te laten ontstaan. Als gevolg van dit soort acties stijgen voedselprijzen alleen maar verder en verder, wat de situatie voor gewone Gazanen verergert en moeilijker maakt. Hamas wil op deze manier ander partijen buiten de deur houden en de macht in Gaza voor zichzelf consolideren. 

Dit bericht - waar je in Nederland niets over hoort - laat zien dat de situatie op de grond in Gaza, veel ingewikkelder is dan we horen. Allerlei verschillende Palestijnse groepen als Hamas en Fath haten elkaar zo dat ze elkaar op leven en dood bestrijden. 'De Palestijnen' bestaan niet. Verder laat het zien dat het niet eenzijdig aan Israël te wijten is dat mensen het moeilijk hebben in Gaza, zoals bijvoorbeeld de EU bij monde van Joseph Borell dat wel beweert.
Bovenal wordt echter (opnieuw) duidelijk: Hamas blijft een verschrikkelijke terroristische organisatie die het leven van Joden, maar ook van Palestijnen in Gaza niet hoog acht. De wereld zou een betere plek zonder Hamas.

Bron: The Jerusalem Post