Image

Hamas bestookt ziekenhuis en gebruikt mensen als schild

Artikel
26 maart 2024

26 maart - Op de dag de VN-veiligheidsraad een resolutie aanneemt tot een staakt-het-vuren in Gaza zonder daarbij Hamas te veroordelen, komt het bericht naar buiten dat Hamas blijft doorgaan met haar verderfelijke praktijken: zij bestookt het Gazaanse ziekenhuis Al-Shifa waar Israëlische militairen een grote anti-terreur actie uitvoeren en maakt daarbij geen onderscheid naar eigen bevolking of de vijand.

De actie van het IDF had tot doel om Hamas-terroristen en leiders van de beweging uit te schakelen, die zich in het ziekenhuis ophielden. De actie was een succes, want ze heeft tot nog toe meer dan 170 dode terroristen opgeleverd en meer dan 500 gevangen moordenaars. 
Hamas zou zich in het ziekenhuis hebben willen hergroeperen, omdat men er vanuit ging dat Israël niet langer in dit deel van Gaza actief was. Het IDF doorzag dit echter en greep in. 

Het IDF maakte bekend dat zij tijdens de actie beschoten werden met artillerie. Daarbij werd een generator van het ziekenhuis geraakt die daarna door ingrijpen van de soldaten weer werkende is gemaakt. Ook maakte het IDF melding van het feit dat de leiders van Hamas niet schuwen om de onschuldige mensen in het ziekenhuis als menselijke schilden te gebruiken. Daar zit een cynische en duistere gedachte achter: werkt het menselijke schild, dan bouwen deze terroristen een extra laag veiligheid in. Komen de onschuldigen om dan dienen ze al propagandamiddelen om het IDF en Israël verder zwart te maken. Een macabere win-win situatie voor deze duivelse organisatie.
Hamas beschuldigde verder de Israëlische soldaten van verkrachtingen in het ziekenhuis en van massale moordpartijen. Dit zou zijn gebaseerd op ooggetuigenverslagen van vrouwen die in het ziekenhuis waren. Zelfs Al-Jazeera maakte er melding van. Dat bleken echter allemaal leugens. Al-Jazeera gaf dat al vrij snel toe en uiteindelijk moest ook Hamas bekennen dat het niet waar was. 

Het beeld dat hieruit naar voren komt is consistent met wat we al maanden achtereen zien. Het is een beeld dat de ware aard van Hamas voor het voetlicht brengt, maar waarvoor de wereld (bewust) blind is. Men wil dit niet zien, omdat het niet in het antisemitische narratief past. Toch is en blijft Hamas het probleem. Zij zijn de bron van alle ellende en hun daden en opstelling zorgen voor het voortduren van de oorlog tussen Israël en de terreurbeweging. Hamas moet worden uitgeschakeld voor de veiligheid van Israël, maar ook voor de toekomst van de Palestijnse bevolking.

Bronnen: Haaretz en The Jerusalem Post