Image

IDF bombardeert Hamas in UNRWA-school

07 juni 2024

Het leger van Israël (IDF) heeft een nest van de meest fanatieke Hamas-strijders en strijders van de Islamitisch Jihad aangevallen. Ze hadden zich verschanst op de bovenste verdieping van een school van de UNRWA, tussen vluchtelingen. Er werd wederom schande van gesproken. Nee, niet van de Hamas of de Islamitische Jihad, maar van Israël die de aanval uitvoerde.

Het Israëlische leger heeft tussen de tien en twintig terroristen van Hamas en de Islamitische Jihad weten te doden, waaronder ook die rechtstreeks aan de aanvallen van 7 oktober hebben deelgenomen. Daarbij zijn helaas tevens vluchtelingen omgekomen. Hamas spreekt van tientallen. Dat laatste is verschrikkelijk en moet veroordeeld worden. Dat deden velen dan ook, maar zij veroordeelden Israël, niet Hamas of de Islamitische Jihad die zo lafhartig waren om tussen deze onschuldigen zich te verschuilen. Noch werd de UNRWA veroordeeld, die kennelijk deze terroristen in hun gebouw lieten onder burgers. 

Het menselijke schild
Zo komt opnieuw het beeld naar voren van islamistische organisaties die onschuldige mensen gebruiken als menselijk schild in een cynische win-win situatie. Door hun terreur-brengende strijders onder burgerbevolkingen te brengen, door hun bases in ziekenhuis, moskeeën en scholen onder te brengen, kan Hamas niet verliezen. Als Israël hen niet aanvalt, overleven ze om verder te gaan met hun terreurdaden van dood en verderf en valt Israël wel aan, dan kunnen ze de beelden van verwoeste gebouwen en dode en gewonde onschuldigen gebruiken om Israël zwart te maken. Het werkt altijd in hun voordeel, hoeveel leed en levens het ook kost.

Hamas heeft de oorlog al gewonnen 
Hamas heeft in deze zin de oorlog die nu woedt al gewonnen. Het resultaat van 7 oktober had voor hen niet beter kunnen zijn. De wereld heeft zich (nog meer) gekeerd tegen Israël. De meeste grote media - ook in ons land - nemen daarbij kritiekloos de propaganda van de terroristische doodscultus over. De straten stromen vol met pro-Palestina demonstranten. Mensen haten weer openlijk de Joden en antisemitische incidenten nemen schrikbarend toe. Zelfs een aantal Europese landen die tot nog toe terughoudend waren, erkennen nu openlijk een Palestijnse staat. Daarmee wordt Hamas beloond voor 7 oktober en zo wordt het ook in het Midden-Oosten opgevat. En hoor je nog iemand over de gegijzelden? Nee, want die doen er niet toe. Die zijn vergeten. Vast toch allemaal al dood. De VN, de internationale gerechtshoven te Den Haag, alles en iedereen keert zich tegen de Joodse staat. En nee, dat is geen antisemitisme, geen Jodenhaat. Het is anti-zionisme, het is verzet tegen de regering Netanyahu, zo klinkt het. 
Het is een PR-droom die uitkomt voor Hamas, Hezbollah, Iran en anderen. 

Gewoon Jodenhaat
Laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk wel gewoon Jodenhaat. Honderdduizenden doden in Syrië en Jemen, Afghanistan die een paar miljoen islamitische landgenoten deporteert van hun eigen grond, Sudan waar verschrikkelijk genocidaal geweld plaatsvindt, Iran waar roepen om hervormingen bruut worden neergeslagen… het doet niets in de wereld in vergelijking met de situatie in Gaza; niemand spreekt erover, straten stromen niet vol, de VN bemoeit zich er niet mee. Maar nu het de Joden zijn…
Het is de eeuwige antisemitische leugen die zo vandaag de dag in zijn huidige vorm de kop opsteekt. Immers eerst was het dat de Joden dood moesten, want ze hadden de verkeerde religie. Toen was het dat de Joden dood moesten, want ze hadden het verkeerde ras. Nu moeten de Joden dood want ze hebben het verkeerde land. Ziet u wat al deze gemeenschappelijk hebben?

Bron: Jerusalem Post