Image

Leraren en leerlingen VN-school Nablus vieren aanslag van 7 oktober

Artikel
09 november 2023

9 november - Een school op de Westelijke Jordaanoever van de UNRWA - het VN orgaan voor ondersteuning van Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten - viert de terroristische aanslag van 7 oktober. Zowel leraren als leerlingen maken zich er schuldig aan.

De school in de stad Nablus heeft op haar eigen Facebook-kanaal een filmpje gepost van een leerling die riep om de overwinning van de jihad-strijders in Gaza. Hij riep daarbij de ‘Khaybar’ (een islamitische uitspraak die als waarschuwing voor de Joden dient, wacht maar af…). Verschillende andere leerlingen vielen hem bij.
Zij zijn niet de enigen. Ook leraren deden mee. Zeker veertien docenten van het lerarenkorps prezen de slachting op 7 oktober op sociale media. Dit meldde het Britse onderzoekinstituut ‘Monitoring peace and cultural tolerance in school education’.

Antisemitische waarden
De school van de UNRWA is een opleidingscentrum voor terroristen. Meer dan 100 Hamas-terroristen gingen naar deze school en werden van jongs af aan al geïndoctrineerd met antisemitische schoolboeken. Zo leert een natuurkundeboek hoe je de krachten moet berekenen van een katapult en slinger waarmee je een Israëlische soldaat wilt raken. Grammaticalessen voor groep 3 leren dat ‘de jihad een van de poorten naar het paradijs is.’ Voor de oudere leerlingen geeft een boek voor begrijpend lezen een beschrijving van een zelfmoordaanslag en vertelt hoe de terroristen die worden geprezen als Palestijnse strijders, ‘met een bomgordel hun lichamen veranderden in vuur dat brandde in de zionistische tanks.’ 

Wist de VN hiervan? Ja. Sterker nog, de UNRWA heeft in Coronatijd in 2020 zelf antisemitisch lesmateriaal uitgegeven. Later werden hier excuses voor aangeboden, maar in 2022 was het opnieuw raak. 

Steun van het westen
Westerse landen hebben de afgelopen jaren heel veel geld ter steun van dit VN orgaan gegeven en daarmee ook deze school gesponsord. Donald Trump stopte de hulp in 2018 toen hij hoorde van het antisemitisme, maar president Biden heeft de donaties weer opgestart. De laatste drie jaar heeft de VS ergens tussen 750 miljoen dollar en meer dan een miljard geschonken, de EU ruim 250 miljoen Euro.

Bronnen: Jerusalem Post en Foxnews