Image

Palestijnse journalist vertelt over schrikbewind Hamas

20 februari 2024

Wie niet naar de leugen luistert en de massa volgt, maar de waarheid zoekt, weet wat terreurorganisatie Hamas doet in de Gazastrook. Af en toe verschijnen er beelden op televisie van een moedige burger van de Gazastrook die zich durft uit te spreken tegen Hamas. Helaas te weinig want de media handhaaft haar éénzijdige berichtgeving.

Ook over het schrikbewind van Hamas komen er steeds meer verhalen naar buiten. Zo ook de ervaringen van de Palestijnse journalist Jehad Saftawi. Hij zegt dat het de eerste keer in tien jaar is, dat hij zich publiekelijk uitspreekt over het schrikbewind van terreurorganisatie Hamas in de Gazastrook. Zeven jaar geleden ontvluchtte de journalist de Gazastrook en vertrok naar de Verenigde Staten. Zijn openlijke uitspraken zijn bedoeld als oproep aan de internationale gemeenschap over wat er écht gebeurt in de Gazastrook.  

‘Hamas gebruikte mijn familie en honderden buren als menselijk schild. Hamas houdt burgers van Gaza gevangen’, aldus Saftawi. Volgens de journalist mag terreurorganisatie nooit meer de controle over de Gazastrook krijgen. De Gazastrook wordt gedomineerd door Hamas sinds de terreurorganisatie daar de controle overnam. Geweld en militarisering zijn doorgedrongen in elke vezel van het publieke en persoonlijke leven van de Gazanen. Saftawi vervolgt: ‘Terwijl mijn familiehuis in opbouw was, bouwden gemaskerde mannen een ondergronds netwerk onder ons huis. Er werd gezegd dat dit netwerk verzegeld moest blijven, totdat het Israëlisch grondoffensief zou beginnen. De ruimte werd tot die tijd gebruikt als opslagplaats van wapens’.

Saftawi zegt dat zijn familie te bang was hierover met iemand te praten. Ze schaamden zich omdat ze wisten wat Hamas deed en daar fel tegen waren. ‘De ruïnes in de Gazastrook zijn de nalatenschap van terreurorganisatie Hamas. De vernietiging van mijn familiehuis is begonnen in 2013, toen de bouw van ondergrondse tunnels is begonnen. We zwegen want we waren altijd bang voor geweld. Deze terroristen voeren hun eigen plannen uit en vernietigen de hele Gazastrook’, besluit Saftawi.

Bron: The Jerusalem Post